Ľubomír Hudačko Správy

Prvé sneženie v Poprade? Pozrite si zaujímavosť, ktorá hovorí jasnou rečou!

Poprad zaznamenal prvé sneženie. Snežiť tak začalo už v prvej polovici októbra, čo vzápätí znamenalo aj nasadenie techniky v uliciach. Postupne v našom meste do týchto chvíľ napadlo približne do 10 centimetrov ťažkého mokrého snehu.

Ilustračný obrázok k článku Prvé sneženie v Poprade? Pozrite si zaujímavosť, ktorá hovorí jasnou rečou!
Zdroj: TASR

Prvý sneh napadol tento rok v Poprade oproti tomu minulému značne skôr. Snežiť začalo už 12. októbra v skorých ranných hodinách. Postupne v Poprade napadlo približne do 10 cm ťažkého mokrého snehu.

V tejto súvislosti je tu jedna zaujímavosť, ktorá hovorí jasnou rečou. Kým tento rok pracovníci Správy mestských komunikácií museli kvôli sneženiu vyjsť do ulíc už 12. októbra, v minulom roku vykonali prvý chemický posyp až značne neskôr. A to konkrétne až 24. novembra.

A ako to dnes v meste vyzeralo od začiatku vystrájania Perinbaby? „Od začiatku sneženia boli v uliciach mesta nasadené na chemický posyp ciest a chodníkov 2 veľké nákladné vozidlá, dva multicary a jeden nakladač. Nasledujúca denná smena bola doplnená o tri traktory, ktoré pomáhajú spolu s ostatnou technikou odhŕňať sneh," uviedol Peter Fabian zo Správy mestských komunikácií v Poprade.

Okrem techniky Správy mestských komunikácií bolo do čistenia mesta nasadených aj 40 pracovníkov malých obecných služieb. Tí pomáhajú čistiť stanovištia kontajnerov, z ktorých bol na dnešný deň naplánovaný zvoz odpadu. Čistenie priechodov pre chodcov zabezpečujú pracovníci firmy Brantner.

Čítajte tiež:

Perinbaba sa postarala, že Poprad sa už zabelel: Prvý sneh v našom meste zaznamenaný v OBRAZOCH

Info o snežení pre Poprad: V našom okrese môže spadnúť až 25 cm bielej nádielky!

Náš kraj zasiahlo sneženie, tu je aktuálne info z terénu: Takto to momentálne vyzerá na cestách

Poprad sa už zabelel: Sneženie v našom meste v obrazoch
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM