Aktualizované Monika Vengrínová Samospráva

Prvým mužom Popradu sa stal Jozef Švagerko: TOTO sú prvé pocity a foto z volebného štábu nového primátora

Je dobojované. Volebné miestnosti utíchli, hlasovacie lístky sú spočítané a víťazi oslavujú. Dôvod na radosť má aj nový primátor Popradu, ktorým sa v konkurencii ďalších troch kandidátov stal Jozef Švagerko. Takto to v jeho volebnom tíme vyzeralo chvíľu po oznámení výsledkov.

Ilustračný obrázok k článku Prvým mužom Popradu sa stal Jozef Švagerko: TOTO sú prvé pocity a foto z volebného štábu nového primátora
Zdroj: Dnes24.sk

„Kampaň bola veľmi zaujímavá, bola tvorivá a tým, že sme ju robili srdcom a podporovali človeka, ktorý má myšlienky, má možnosť spájať ľudí, tak sa nám to podarilo. Stálo to za to, teraz nás ale čaká veľa práce na primátorskom kresle,“ povedal po voľbách projektový manažér Juraj Sedlačko, člen volebného tímu Jozefa Švagerka, ktorý sa veľkou mierou podieľal na jeho kampani. A ako to celé vníma samotný nový primátor?

  • Aké sú vaše prvé pocity?

Tak, ako som išiel do kampane s pokorou a s nejasným výsledkom, tak aj teraz mám zmiešané pocity. Jedna vec je vyhrať voľby, druhá pokračovať v práci. Vážim si všetky hlasy, ktoré mi ľudia dali a cítim zodpovednosť, ktorú mi zverili.

  • Ako ste strávili volebnú sobotu?

Už keď začalo moratórium, tak som vypol, venoval som sa rodine a veľmi som si oddýchol, čiže v takomto duchu prebehla aj volebná sobota.

  • Keď sa dnes večer spočítavali hlasy, boli ste nervózny, alebo ste počítali s tým, že vyhráte?

Nepočítal som, že vyhrám, ale bol som pokojný. Možno som teraz nervóznejší, lebo človek si začína uvedomovať, čo sa stalo, tú zodpovednosť.

  • Akonáhle bolo jasné, že víťazom týchto volieb ste sa stali práve vy, pán Anton Danko vám telefonicky zablahoželal. Ako vnímate toto gesto?

Tak, ako som ja v kampani oceňoval jeho prácu, ktorú pre mesto spravil, tak si vážim aj to, že mi zavolal s tým, že sa stretneme a budeme pokračovať v jednotlivých krokoch, ktoré sú potrebné po vyhratých voľbách.

  • So svojim tímom sú samozrejmosťou oslavy bezprostredne po voľbách. Budú nejaké oslavy aj v rodinnom kruhu?

Neviem, či je čo veľmi oslavovať. Ja som stále pri zemi. Ale samozrejme, teším sa na rodinu a na také iné chvíle. Avšak v utorok som opäť v práci a pokračujeme, život ide ďalej.

  • Kampaň bola dlhá, náročná. Plánujete teraz oddychovať alebo sa rovno pustíte do práce?

Ja som si oddýchol počas moratória, teraz máme ešte predĺžený víkend, oslavy novembra. A potom je pred nami tvrdá práca.

  • Aké teda budú vaše prvé kroky na primátorskej stoličke?

Život voľbami nekončí ani nezačína. Čiže, sústredím sa na prvých sto dní a chcel by som začať napĺňať sľuby, ktoré sme v kampani uvádzali. Samozrejme, budem musieť zisťovať niektoré veci, stavy. Je pred nami schvaľovanie rozpočtu, v utorok máme mestské zastupiteľstvo a poobede už máme stretnutie komisie regionálneho rozvoja cestovného ruchu vo VÚC-ke. Som rád, že sa teraz tieto dve funkcie dokážu lepšie prepojiť a že pre tento región urobíme oveľa viac.

Foto: Peter Stas

Oslavy nového primátora Popradu Jozefa Švagerka
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM