Martin Sýkora Rôzne

Radičová chodí po regiónoch: O svojej novej knihe diskutovala aj v Poprade

Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová vo štvrtok 26. januára predstavila Popradčanom svoju knihu Byť alebo nebyť – Európska únia? Svoje turné začala v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Radičová chodí po regiónoch: O svojej novej knihe diskutovala aj v Poprade
Zdroj: TASR

Poprad sa stal prvou zastávkou v sérii diskusií, ktoré sa budú konať vo viacerých mestách a univerzitách. Kniha vychádza z rozhovorov, ktoré Radičová realizovala s viacerými lídrami EÚ a členských štátov a prináša ich názory na aktuálne problémy únie a ponaučenia z krízy, na základe ktorých sa snaží prinášať odpovede na kľúčové výzvy.

„Príbeh našej Európy je v súčasnosti veľmi zložitý, ale jej pozitíva prevažujú nad nedostatkami. S odstupom piatich rokov môžeme konštatovať, že presadenie spoločných riešení prinieslo výsledky v podobe zastavenia hlbokej krízy, recesie a nezamestnanosti. Preto je výzvou pre budúcnosť mať odvahu prijímať spoločné vážne rozhodnutia,“ povedala Radičová na prezentácii v Poprade.

Iveta Radičová navštívi viaceré slovenské mestá a univerzity, kde chce diskutovať o aktuálnych problémoch a výzvach EÚ a prečo je dôležité, že Slovensko je aj naďalej súčasťou spoločného európskeho projektu. Ďalšie stretnutia sa uskutočnia 8. februára v Trenčíne, 15. februára v Nitre a 29. marca v Trnave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM