Simona Ivančáková Samospráva

Radnica chce v Poprade zrekonštruovať celé námestie: Pohráva sa aj s myšlienkou vybudovať podzemné parkovisko!

Mesto už dlhšiu dobu uvažuje nad rekonštrukciou Námestia sv. Egídia. Prvotné plány, ktoré malo vedenie Popradu ešte začiatkom roku 2014 však nevyšli podľa plánov. Prestavba sa odložila na dobu neurčitú. Teraz to však vyzerá tak, že sa veci pohli správnym smerom.

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce v Poprade zrekonštruovať celé námestie: Pohráva sa aj s myšlienkou vybudovať podzemné parkovisko!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

„Začiatkom budúceho roka chceme vypísať architektonickú súťaž na tvorbu nového námestia, ktorá bude medzinárodná. V priebehu roka by mala prebehnúť samotná súťaž a o rok neskôr by malo dôjsť k samotnej realizácií,“ povedal primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Podotkol, že celá situácia sa bude odvíjať od množstva financií, ktoré bude mať mesto k dispozícii. „Zatiaľ to však vyzerá tak, že mesto funguje v norme a šetrí finančné prostriedky, čo je dobrým znamením,“ uviedol primátor. Rekonštrukcia by sa mala týkať celého námestia, teda skončiť by sa malo až pri Podtatranskom múzeu, ktoré je momentálne kvôli rozsiahlej rekonštrukcii zatvorené.

„Návrh Rady pre priestorové plánovanie mesta Poprad je odmena 50 000 eur na cieľ architektonickej súťaže,“ povedal Švagerko. Vedenie mesta sa pohráva aj s myšlienkou vybudovania podzemného parkoviska priamo pod námestím. „Bol som sa pozrieť v Krakowe. Tam takéto parkovisko popod námestie budovali dva roky. Zatiaľ však nevieme, či chceme niečo také zrealizovať aj v Poprade,“ dodal na záver primátor.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM