Peter Handzuš Iné športy

Regionálna futsalová liga pokračovala v Košiciach. Union nastrieľal súperom 15 gólov

Najvyššia regionálna súťaž vo futsale 3b Extraliga pokračovala zápasmi 2.dvojkola. Slušne zaplnená košická Infinity aréna bola svedkom zaujímavých zápasov, ktoré premiešali poradím v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Regionálna futsalová liga pokračovala v Košiciach. Union nastrieľal súperom 15 gólov
Foto: Michal Tropp / Zdroj: Dnes24.sk

Družstvom dvojkola bol Union Poprad, ktorý oba svoje zápasy vyhral. Svoju kvalitu naznačil už vysokým víťazstvom nad Partizánom Bardejov, veľkú cenu však mala výhra nad košickým Lavacomom. V kvalitnom a vyrovnanom zápase rozhodlo o víťazstve Unionu 120 sekúnd, v ktorých streli tri góly a zo stavu 2:2 odskočil na 5:2,čo súper už nedokázal otočiť. Mladíci Unionu dokázali nahradiť neúčasť skúsenej dvojice Sabo a Krišanda, skvele zachytal Alexa, v poli výborne zahrali Rackovský, Beller i Monka.

Výborné zápasy zahral i Oscar Sabinov. V šlágri kola síce prehral s Lavacomom Košice, keď strelecky nezvládol druhý polčas zápasu, vynahradil si to však v zápase s Bardejovom, v ktorom jasne dominoval. Aj napriek prehre ostáva Oscar na čele tabuľky a o dva týždne ho čakajú dva zápasy v domácom prostredí.

Lavacom sa najskôr prezentoval výhrou nad sabinovským Oscarom, ale toto víťazstvo mu veľmi nepomohlo, pretože podcenil úvod zápasu s Unionom a potom sa už nevedel dostať do hernej pohody. Seman na všetko gólovo nestačil a obrana tiež Stahurovi v bráne veľmi nepomohla.

Bez bodu je Partizán Bardejov. Jeho mladí hráči trpia na nedostatok skúseností, pretože väčšiu časť zápasu dokážu so súperom držať krok, potom však dostanú rýchle dva tri góly a ich koncepcia sa rozsype. Chýba im väčšia sústredenosť a koncentrácia na konečný výsledok, svoju kvalitu ešte nevedia predať.

Strelcom kola bol Seman z Lavacomu Košice, ktorý dal Oscaru 4 góly a Popradu všetkých 5 gólov svojho družstva. Celkovo ich dal už 11 a jeho náskok pred dvojicou Beliš a Molčan je už štvorgólový.

O dva týždne v nedeľu 20.januára pokračuje 3b Extraliga v Sabinove.

VÝSLEDKY 2. DVOJKOLA

NEDEĽA 6. JANUÁRA – INFINITY ARÉNA KOŠICE

UNION POPRAD – PARTIZÁN BARDEJOV 8 : 1 / 4:1 /
OSCAR SABINOV – LAVACOM KOŠICE 4 : 6 / 4:3 /
LAVACOM KOŠICE – UNION POPRAD 5 : 7 / 2:4 /
OSCAR SABINOV – PARTIZÁN BARDEJOV 9 : 1 / 1:1 /

Tabuľka

# Team Zápasy Výhry Remízy Prehry Skóre +/- Body Úspešnosť Sankcie
1 OSCAR SABINOV 4 3 0 1 24:15 9 9 75 % 0
2 UNION POPRAD 4 2 1 1 20:12 8 7 58 % 0
3 LAVACOM KOŠICE 4 2 1 1 19:15 4 7 58 % 0
4 PARTIZÁN BARDEJOV 4 0 0 4 9:30 –21 0 0 % 0

Najlepší strelci

# Meno Team Góly
1 SEMAN LAVACOM KOŠICE 11
2 BELIŠ OSCAR SABINOV 7
2 MOLČAN OSCAR SABINOV 7
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM