Správy

Rekonštrukcia centrálneho príjmu v popradskej nemocnici si vyžiada obmedzenia

Rozsiahla rekonštrukcia centrálneho príjmu v popradskej nemocnici si vyžiada obmedzenia. Od pondelka napríklad uzatvorili vstup do nemocnice z dvora.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia centrálneho príjmu v popradskej nemocnici si vyžiada obmedzenia
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Hovorkyňa Nemocnice Poprad Sylvia Galajda v tejto súvislosti uviedla, že vozidlá rýchlej lekárskej a zdravotnej pomoci a tiež dopravná zdravotná služba budú parkovať priamo pred hlavným vchodom do nemocnice a pre pohyb s pacientom budú používať hlavný vchod.

Pre imobilných pacientov budú vyhradené parkovacie miesta na parkovisku oproti hlavnému vchodu vľavo. Okrem toho upozorňujeme pacientov, že centrálny príjem je už presťahovaný. Nachádza sa na druhom poschodí v spojovacej chodbe, teda presne o dve poschodia vyššie ako pôvodne,“ doplnila hovorkyňa.

Ambulancie, ktoré sa nachádzali v týchto priestoroch, sa posunuli smerom na polikliniku a ostávajú na rovnakom, teda druhom poschodí.

Ide o ortopedickú ambulanciu a ambulanciu úrazovej chirurgie, resp. traumatologickú. Z polikliniky sa zase presťahovala chirurgická ambulancia na piate poschodie a nachádza sa oproti chirurgickému oddeleniu. Neurologická ambulancia sa presťahovala na štvrté poschodie, priamo na neurologické oddelenie.

Žiadame pacientov, návštevníkov, zamestnancov i spolupracujúce firmy, aby rešpektovali obmedzenia, boli ohľaduplní jeden k druhému i k vzniknutej situácii,“ dodáva Galajda.

V popradskej nemocnici začali s realizáciou veľkej investície z fondov Európskej únie v polovici októbra. Generálny riaditeľ nemocnice Peter Petruš potvrdil, že za takmer deväť miliónov eur sa kompletne zrekonštruuje centrálny príjem, zmodernizuje sa deviate a desiate poschodie, kde sa nachádza gynekologicko-pôrodnícke a novorodenecké oddelenie, a pribudnú aj dva nové výťahy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM