Iné športy

Rekordný ročník Žampa cup-u: Na Štrbskom Plese padol aj slovenský rekord

Rekordný, čo sa počtu pretekárov týka a rekordný i doslova. Tohtoročný Žampa cup priniesol aj zápis do slovenskej knihy rekordov.

Ilustračný obrázok k článku Rekordný ročník Žampa cup-u: Na Štrbskom Plese padol aj slovenský rekord
Zdroj: FB Žampa cup

Už po šiestykrát sa počas uplynulého víkendu uskutočnili v areáli Štrbského Plesa detské preteky Žampa cup. Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 400 detských pretekárov. Informovala o tom PR manažérka Jana Trellová.

„Som nesmierne rád, že sme úspešne zvládli ďalší a zároveň rekordný ročník Žampa cup. Bol vrcholný nielen v počte zúčastnených, ale doslova sa nám podarilo vytvoriť slovenský rekord za najpočetnejší zjazd na lyžiach v rade za sebou s počtom 285 lyžiarov. Veľmi nás teší, že sme v deckách prebudili zdravú súťaživosť a chuť hýbať sa. A aj vďaka našim partnerom žiadne dieťa neostalo bez odmeny. Tak isto dúfame, že si deti užili pravý lyžiarsky pocit z jedinečného preteku, kde mali možnosť si zmerať sily v súboji paralelne proti sebe a veríme, že ich to motivuje do ich budúcej kariéry v športovom alebo osobnom živote,“ uviedol organizátor a lyžiarsky pretekár Andreas Žampa.

Vytvorenie rekordu kontroloval komisár Igor Svítok, a tak získal šiesty ročník tohto podujatia certifikát s potvrdením o zápise do knihy slovenských rekordov. Ten sa niesol aj v charitatívnom duchu. Lyžiarsky vláčik odštartoval maskot charitatívneho projektu Hodina deťom Hugo. Do rekordného vláčika sa zapojili všetci traja bratia Žampovci, na čele s najmladším členom Teom, ktorý sa na krátku chvíľu predstavil ako maskot Hugo, za ním sa spustil najstarší brat Adam a uzatvoril ho Andreas.

Podujatie podporili aj známe tváre. Celkovým víťazom sa stal minuloročný držiteľ putovného pohára Blažej Budz. „Veľmi sa tešíme, že sa do tohto ročníka zapojilo toľko nadšených detí. Lepšie ukončenie zimnej sezóny sme si ani nevedeli predstaviť a už sa tešíme na 7. ročník Žampa cup,“ uzatvoril Adam Žampa.

Na Štrbskom Plese pred časom krstili aj maskota nadchádzajúcich Majstrovstiev sveta v hokeji – Macejka.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM