Monika Gécziová Šport

Prísne oko fínskeho rozhodcu rozhodlo: Popradský ovčiak Kubo opäť na bedni

Československé medzinárodné preteky opäť preverili stúpajúcu formu Nemeckého ovčiaka Kuba z Popradu. V konkurencii 50 hafanov obsadil krásne druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Prísne oko fínskeho rozhodcu rozhodlo: Popradský ovčiak Kubo opäť na bedni
3
Galéria
Zdroj: Canislog Poprad

Počas uplynulého víkendu hostilo Brno československé medzinárodné preteky v kynologickom športe Obedience. Počas dvoch dní sa tu predstavilo 50 súťažných dvojíc vo všetkých kategóriách tejto disciplíny, a to výkonnostne rozdelených do kategórií.

„Pretekala tu rôzna spleť plemien. Na štarte sme videli všetky možné od malého yorkshirského teriéra, cez kráľovského pudla až po krížencov zväčša zachránených z útulku. Obedience je jednoducho šport pre každé plemeno,“ usmieva sa Jozef Olearčin z Canislog Poprad, majiteľ Nemeckého ovčiaka Kris Canislog, ktorého doma volajú Kubo a s ktorým napokon v silnej konkurencii obsadili druhé miesto.

To potvrdilo stúpajúcu Kubovu formu pred vylučovacími pretekmi na majstrovstvá sveta, ktoré sa tento rok budú konať u našich západných susedov v Českej republike.

Na brnianskych pretekoch sa štartovalo v hale na umelom trávnatom povrchu a súťaž rozhodoval jeden z najobsadzova­nejších fínských rozhodcov Ralf Bjorklund. „Jeho cit pre plemená, prísne oko a spravodlivosť bolo cítiť v každom hodnotení. Práve preto má toto víťazstvo pre nás ešte väčšiu hodnotu,“ dodal Olearčin.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM