Monika Gécziová Samospráva

Revitalizácia vnútrobloku na Juhu: Vznikne tu zóna pre všetky vekové kategórie

Detské ihrisko, multifunkčné ihrisko i zóna pre seniorov. To všetko by malo vzniknúť v rámci revitalizácie vnútrobloku za ZŠ Jarná na sídlisku JUH III. Predpokladané náklady sú vo výške 400 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Revitalizácia vnútrobloku na Juhu: Vznikne tu zóna pre všetky vekové kategórie
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo na svojom februárovom zasadnutí schválilo realizáciu revitalizácie vnútrobloku za Základnou školou Jarná na sídlisku JUH III v Poprade. Predkladatelia žiadosti na získanie finančných prostriedkov však netušili, že k dispozícii majú len jednu z alternatív. „Po konzultácii s projektantom a ďalšími zamestnancami, ktorí tu v minulom roku pôsobili, sme zistili, že projektová dokumentácia bola vyhotovená v inom, väčšom rozsahu a suma, ktorú poslanci na zastupiteľstve schválili, je len na časť riešenia celej lokality,“ vysvetlila vedúca oddelenia výstavby na Mestskom úrade v Poprade Kristína Horáková s tým, že okrem toho projektová dokumentácia nezahŕňala napr. kamerový systém, ktorý považujú za potrebné doplniť. V predmetnom území tak vznikne multifunkčné detské ihrisko, senior park a multifunkčná športová plocha.

Mesto tiež dostalo ponuku od bratislavského Občianskeho združenia (OZ) Rozvíjame naše mestá, ktoré sa sumou 100 tisíc eur bude podieľať na spolufinancovaní danej revitalizácie. OZ spolufinancovalo v minulom roku v našom meste aj detské ihriská na Podjavorinskej a pri bloku Luxor na sídlisku Západ. „OZ deklarovalo, že má záujem o ďalšiu spoluprácu s mestom Poprad a na základe toho zakúpi prvky detského ihriska v hodnote približne 100 tisíc eur a bezplatne ich odovzdá do majetku nášho mesta,“ vysvetlila Horáková.

Ako dodala, nakoľko sa jedná o podlimitnú zákazku, prebehne riadne verejné obstarávanie, pričom proces potrvá 2,5 mesiaca do podpisu zmluvy.

foto: ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM