Správy

Riaditeľka popradskej knižnice sa vzdala svojej funkcie: Nahradí ju TÁTO žena

Poslanci Prešovského kraja rozhodli o zmenách na viacerých riaditeľských postoch knižníc. Zmena sa týka aj knižnice v Poprade, kde Annu Balejovú nahradí iná žena.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka popradskej knižnice sa vzdala svojej funkcie: Nahradí ju TÁTO žena
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí krajskí poslanci na svojom pondelkovom rokovaní schválili zmeny na riaditeľských postoch knižníc v Poprade, Prešove a Vranove nad Topľou.

Riaditeľku Podtatranskej knižnice v Poprade Annu Balejovú, ktorá sa vzdala svojej funkcie, tak vystrieda Monika Naštická. Tá ako jediná splnila podmienky výberového konania a výberová komisia, ako aj Komisia kultúry a národnostných menšín pri Zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja ju odporučili na post riaditeľky.

Naštická chce nadviazať na činnosť svojej predchodkyne. „Ide nám hlavne o spoluprácu so školským úradom a to v oblasti zvyšovania úrovne čitateľskej gramotnosti detí. V rámci knižnično-informačných služieb by sme chceli rozšíriť služby o netradičné služby, aby sme vytvorili priestor na schádzanie sa komunitných skupín, ktoré by tam trávili voľný čas,“ uviedla Naštická s tým, že ročne majú približne 110 tisíc návštev a evidujú asi 280 až 290 tisíc výpožičiek.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM