Martin Sýkora Rôzne

Rodina, ktorá pri silnom daždi nemôže spať: Matejovce plné problémov

Matejovská rodina, žijúca na námestí v tejto mestskej časti, má pri silnom daždi o problém menej. Nemusí si na ráno chystať budík, keďže počas takej noci aj tak nezaspí.

Ilustračný obrázok k článku Rodina, ktorá pri silnom daždi nemôže spať: Matejovce plné problémov
4
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Dom v centre popradskej mestskej časti Matejovce za normálneho počasie nikomu nepríde obzvlášť výnimočný. Situácia sa však zmení, keď sa nebo zatiahne a spustí sa silný dážď.

Dom pri potoku

„Stále máme stresy, že kedy budeme zase plávať,“ povedala obyvateľka domu na matejovskom námestí Marcela Cibáková, ktorá si so svojimi príbuznými počas daždivého obdobia užívajú svoje.

„Namiesto prehĺbenia potoka boli postavené hrádze. Keď sa zdvihne hladina potoka, tak voda vychádza z kanálov, ktoré majú odviesť túto vodu. Nám sa už aj stalo, že nám voda vyšla z WC. Komplet celý dom pod vodou sme mali už dvakrát,“ dodala Cibáková.

Zdroj: Dnes24.sk

Keď spätná klapka nefunguje

Matejovský potok bežne pripomína maličký a kľudný tok. Ten sa však mení na živel pri silných dažďoch. Ak padá aj vo Vysokých Tatrách, rodina pani Cibákovej tŕpne, čo bude. Potok totiž tatranskú vodu preženie cez matejovské námestie, okolo zeleného domu. „Pri našom dome už brehy potoka nie sú zdvihnuté a preto sa voda vylieva smerom k nám. Nemá však kam odtiecť. Máme tu zábranu, cez ktorú však preteká. Ani spätná klapka v potoku nefunguje. Takže uvidíme,“ zhodnotila matejovská obyvateľka počas ďalšieho silného dažďa. Miestni si o pomoci zo strany vrchnosti myslia svoje. „Vždy pri povodniach sľubujú, že sa to nejako bude riešiť. Keď nastane teplé počasie a vyjde slnko, tak sa o Matejovce a túto časť, kde sme, nikto nestará,“ dodala rezignovane pani Cibáková, na ktorú čakal mop a vedro vo vlastnej mokrej garáži.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM