Pavol Krupka Kultúra

VIDEO: Roman Vitkovský hral v klube Zóna

Pestrý repertoár z americkej, českej i slovenskej hudby zahral a zaspieval v popradskom klube Zóna Roman Vitkovský. Rodák z nášho mesta nasával svoju milovanú country priamo v jej rodisku - v Spojených štátoch amerických.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Roman Vitkovský hral v klube Zóna
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Popradský dostavník, spolupráca so skupinou Veslári, takmer desaťročie strávené v krajine country hudby Spojených štátoch amerických, vlastná country-rocková kapela Restless Kind, sólové hranie v kluboch a na rôznych podujatiach po celom Slovensku… To všetko alebo aspoň niečo z toho napadne priaznivcom country hudby z Popradu i z dalších chotárov Slovenska v súvislosti s menom Roman Vitkovský.

Svoje piatkové hudobné vystúpenie v popradskom klube Zóna obohatil aj vtipnými poznámkami a komentármi a vytvoril v ňom vytvoril takmer rodinnú atmosféru. A nebolo to len tým, že niektorí poslucháči v publiku sú jeho priatelia a známi. Z Romana aj pri našom rozhovore vyžarovala nenútenosť a úprimnosť, rozprávali sme sa jednoducho so správnym a charizmatickým chlapíkom.

Rozhovor vo videu ohraničujú dve piesne z viac ako hodinového koncertu:

Skvelo interpretovaná americká gospel-countryová klasika Will The Circle Be Unbroken a rovnako pôsobivá Romanova vlastná pieseň Unavené už viečka mám.

Odporúčame pozrieť si aj jeho košické vystúpenie so skupinou Veslári, zaznamenané na portáli YouTube. Skladby nahrané Romanom Vitkovským si môžete vypočuť aj TU.

Roman Vitkovský hral v klube Zóna
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM