Peter Handzuš Rôzne

Rušná letecká záchrana. Pacientku prevážali dva vrtuľníky

Popradskí leteckí záchranári leteli v ponedlok do Tatier na dvakrát. Spolu so záchranármi HZS pomáhali pod chatou Plesnivec. Následne leteli pod Kriváň. Pre jednu pacientku si do Popradu priletel vrtuľník z Košíc.

Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zasahovala v Belianskych Tatrách. Pri zostupe z chaty Plesnivec sa pošmykla a prepadla cez asi 10-metrový zráz slovenská turistka.

Lekár VZZS ošetril pacientku s poranením krčnej chrbtice. Vrtuľníkom ju leteckí záchranári transportovali do popradskej nemocnice. „Keďže zranenia pacientky si vyžadovali prevoz na vyššie špecializované pracovisko, do popradskej nemocnice priletel pre zranenú vrtuľník z Košíc,“ informovala hovorkyňa AIR – TRANSPORT EUROPE Sylvia Galajda.

Po návrate z Belianskych Tatier letela popradská posádka VZZS do Vysokých Tatier. Pod vrcholom Kriváňa sa nachádzal 37-ročný poľský turista. Ten nemohol kvôli nevoľnostiam pokračovať v zostupe a žiadal o pomoc.

Na mieste z vrtuľníka spustili lekára VZZS, ktorý muža ošetril, naložil do evakuačného prostriedku a navijakom evakuoval z terénu. Počas medzipristátia naložili pacienta na palubu leteli leteckí záchranári s pacientom do popradskej nemocnice.

Poprad24 Foto: Peter Handzuš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM