Peter Handzuš Rôzne

S 24-kou v obraze budete v obraze: František Kornaj a cestovanie

Po dvoch týždňoch vám ponúkame ďalší rozhovor, tentoraz s členom dozornej rady Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Františkom Kornajom.

Ilustračný obrázok k článku S 24-kou v obraze budete v obraze: František Kornaj a cestovanie
Foto: Peter Handzuš

František Kornaj má dlhoročné skúsenosti s prácou v cestovnom ruchu. Člen dozornej rady SACKA vlastní cestovnú kanceláriu, o ktorej sa minulý rok hovorilo a písalo vo viacerých médiach.

Rok 2016 bol z pohľadu slovenských poskytovateľov služieb aj slovenských cestovateľov vydarený.

Počas letnej sezóny hlásili hoteliéri a poskytovatelia služieb v cestovnom ruchu nárast návštevnosti v ich zariadeniach. „Na Slovensku rapídne narástli čísla dovolenkárov. Spokojní môžu byť hoteliéri a kúpeľníci,“ prezradil člen dozornej rady SACKA František Kornaj. Podobne na tom bude aj zimná sezóna v Tatrách.

Cestujeme opatrnejšie

Z bezpečnostných dôvovodov prestali Európania cestovať do niektorých tradičných destinácií. Týka sa to aj nás. Najväčšie prepady utrpeli krajiny, kde sa odohrali rôzne nepokoje. Do skupiny krajín, kde sa prejavil pokles záujmu dovolenkárov patria štáty ako Terecko, Tunisko a Egypt. „Slováci volili blízke a bezpečné destinácie. K tradičným miestam na oddych pribudlo aj Slovensko,“ uviedol v rozhovore Kornaj.

Vo všeobecnosti sa očakával nárast návštevnosti destinácií v Bulharsku a Chorvátsku, no miestni to tento rok prepískli s cenami a tak nárast prenocovaní nenaplnil ich očakávania.

V roku 2016 sa nekrachovalo

Slovenská obchodná inšpekcia cez leto odhalila tri cestovné kancelárie, ktoré nemali poistenie. Medzi ne patrila aj cestovná kancelária, ktorú vlastní František Kornaj. O tom, ako to všetko dopadlo, či budú kontorly cudzincov pred vstupom do štátov EÚ ale aj všeličo iné sa dozviete, ak si pozriete S 24-kou v obraze.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM