Dominika Pacigová Rôzne

S objatiami sa aj pod Tatrami roztrhlo vrece: Vo Svite sa rozdávali zadarmo

Tisícky dobrovoľníkov z celého sveta sa spojili, aby dokázali, že objatie patrí každému. Výnimkou nebol ani Svit, kde sa rozdalo 1571 objatí.

Ilustračný obrázok k článku S objatiami sa aj pod Tatrami roztrhlo vrece: Vo Svite sa rozdávali zadarmo
Foto: Dominika Pacigová

Ulice mesta sa zaplnili 26. júna dobrovoľníkmi, ktorí šírili po Svite pozitívnu energiu. Medzinárodný deň objatí sa konal na Slovensku už šiestykrát. Všetci chceli darovať aspoň jedno malé objatie.

Pocit šťastia

Aj niečo také malé, ako otvorená náruč dokáže ľuďom zmeniť deň. „Naším cieľom bolo vyčariť úsmev nielen mladým, ale aj starším ľuďom. Chceli sme, aby sa cítili lepšie a boli šťastní,“ uviedla koordinátorka podujatia vo Svite Patrícia Dudeková. Dobrovoľníci navštívili rôzne inštitúcie. Mestský úrad bol ich prvou zastávkou. „Dobrovoľné objatie je asi to najkrajšie, s čím sa môže človek stretnúť. Verím, že objatia sa nebudú šíriť len národným dňom objatí, ale aj týždňami a mesiacmi, ktoré nás čakajú,“ skonštatoval primátor mesta Svit Miroslav Škvarek.

Foto: Dominika Pacigová

Negatívne ohlasy

Do Medzinárodného dňa objatí sa zapojili žiaci základných a stredných škôl. Niektorí boli nováčikmi. „Objímať som prišiel prvýkrát. Je to veľmi pekná činnosť. Prenášali sme dobrú energiu nielen na učiteľov, ale aj na žiakov v školách,“ prezradil dobrovoľník Martin Brezina.

Ľudí otvorená náruč potešila. Našlo sa zopár takých, ktorým sa podujatie nepáčilo a dobrovoľníci sa stretli aj s negatívnymi ohlasmi. „Na základných školách, najmä na druhom stupni, sa žiaci veľmi nechceli objímať. Myslím, že sa hanbili,“ povedala dobrovoľníčka Mária Katarína Tribulová.

Deň objatí 2017 Svit
14
Galéria
Foto: Dominika Pacigová

Čarovná moc

Objatia sa z našich životov postupne vytrácajú. Ľudia žijú v neustálom strese a nemajú čas vychutnať si najkrajšie okamihy života. „Je príjemné, keď človeka niekto objíme. V dnešnej dobe chýba fyzický kontakt, ktorý je dôležitý. Hovorí sa, že každý má nejakú energiu. Ak sa energie zmiešajú, tak sa dobro šíri svetom, a tým sa aj zlepšujú pomery,“ dodal na záver Škvarek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM