Martin Sýkora Iné športy

Seminár bojových umení v Poprade v znamení návratu k osvedčeným menám

Po roku Judo Klub Katsudo Poprad ECC pripravil pre svojich zverencov a širokú verejnosť seminár bojových umení s cieľom naučiť sa opäť niečo nové.

Ilustračný obrázok k článku Seminár bojových umení v Poprade v znamení návratu k osvedčeným menám
Foto: Martin Sýkora

Návrat k osvedčenému

Športová hala privítala vyše stovku záujemcov o bojové umenia, ktoré rozvíjajú nielen telesnú zdatnosť, ale aj mentálnu stránku. Organizátorom bol tradične Judo Klub Katsudo Poprad ECC a jeho líder Jozef Lenčéš. „Dnes tu môžeme vidieť nových inštruktorov, ktorí prijali pozvanie. Podarilo sa mi konečne na piaty pokus presvedčiť slovenského inštruktora Dušana Tkáčika z Košíc, držiteľa piateho danu jiu-jitsu. Zmenili sme aj priestory. Je nás cez 100 ľudí. A máme nové deti, preto môžem konštatovať, že klub sa úspešne rozvíja,“ vysvetlil Lenčéš, ktorý minulý rok netajil sklamanie z dvoch inštruktorov. Aj preto sa popradský tréner rozhodol k návratu k osvedčenej kvalite.

Garantom podujatia bol Pavel Handzlik z Poľska, držiteľ 9. danu jiu-jitsu, ktorému to pristalo najmä pri tých najmenších. Tradične nechýbal Jan Paldus z ČR, držiteľ 5. danu jiu-jitsu, inštruktor combat aikido, účastník európskych súťaží a vicemajster Európy, ktorý bol vo svojich najlepších rokoch jedným z najlepších zápasníkov sambo na svete. Účasťou opäť potešil Róbert Bevelagua – východniar, ktorý 20 rokov pôsobí vo Veľkej Británii, držiteľ 4. danu jiu-jitsu a modrého opasku v brazílskom jiu-jitsu.

Seminár bojových umení 03/2018
19
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Potešili nové tváre

Medzi nové tváre v Poprade sa zaradil Rafał Habil z Poľska, držiteľ 5. danu jiu-jitsu a 6. danu combat aikido. O svoje skúsenosti sa podelil s účastníkmi aj Dušan Tkáčik z Košíc, držiteľ 5. danu jiu-jitsu, ktorý trénuje úplne tradičné jiu-jitsu. Inštruktorský tím doplnil Sylwester Potoczny z Poľska, súpútník Jozefa Lenčéša a držiteľ 5. danu jiu-jitsu. Svoj druhý domov v Poprade našiel aj Alfa Krav Maga Team z Poľska – sesterská organizácia Judo Klub Katsudo Poprad ECC. „Bojové umenia majú státisíce techník, rôzne varianty, ktoré sa stále vyvíjajú. Navyše sa využívajú aj v reálnom živote pri výcviku vojska, polície alebo špeciálnych jednotiek. Dnešný seminár bol venovaný tvrdším formám techník, hlavne u dospelých. Zvládli to v pohode aj deti,“ uzavrel Lenčéš, ktorý sa teší na ďalší ročník tradičného seminára.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM