Martin Sýkora Samospráva

Seniori majú o príležitosť viac: V meste otvorili nové denné centrum

eniori bývajúci na sídliskách Juh môžu navštevovať novootvorené denné centrum na Ulici Ludvíka Svobodu v Poprade, ktoré vzniklo v nevyužitých mestských priestoroch.

Ilustračný obrázok k článku Seniori majú o príležitosť viac: V meste otvorili nové denné centrum
Zdroj: Facebook

Priestory naposledy slúžili ako krajčírska dielňa. Ide o desiate denné centrum pre seniorov v podtatranskej metropole. Rekonštrukcia priestorov spolu s vnútorným vybavením stála samosprávu 67 000 eur.

„V Poprade žije 7119 ľudí nad 65 rokov, z toho 3181 na sídliskách Juh. Sme preto radi, že sme práve v tejto lokalite mohli denné centrum otvoriť,“ uviedla vedúca sociálneho odboru na Mestskom úrade v Poprade Etela Lučivjanská. Otvorenie centra na sídlisku si vyžadovala demografia, čo vyplýva aj z Komunitného plánu sociálnych služieb v meste Poprad.

Denné centrum by malo vytvoriť priestor na vytváranie sociálnych kontaktov. „Chceme, aby tu bola uvoľnená atmosféra, v ktorej sa budú môcť seniori venovať svojim záľubám, budeme tu poskytovať sociálne poradenstvo, budú tu aj rôzne odborné prednášky. Ide aj o to, aby sa ľudia navzájom vypočuli a aj navzájom si možno poradili v rôznych životných situáciách,“ doplnila Lučivjanská. Denné centrum s názvom Juh bude otvorené vždy v piatok a v pondelok. Následne budú otváracie dni upravené podľa potrieb samotných návštevníkov.

Seniori mali doteraz na sídlisku Juh k dispozícii len denné centrum v dome s opatrovateľskou službou Xenón. To však už kapacitne nepostačovalo, preto časť z nich prešla do nového centra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM