Martin Sýkora Rôzne

Seniori pôjdu opäť do školy: Univerzita tretieho veku opäť otvorí svoje brány

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici po roku opäť otvorí aj v Poprade Univerzitu tretieho veku pre záujemcov vo veku od 40 rokov vyššie.

Ilustračný obrázok k článku Seniori pôjdu opäť do školy: Univerzita tretieho veku opäť otvorí svoje brány
Zdroj: TASR

Oficiálna stránka Popradu uviedla, že sa jedná o trojročné štúdiu, ktoré prebieha iba v rámci jedného odboru. Po úspešnom ukončení trojročného štúdia v príslušnom študijnom odbore získa absolvent na slávnostnej promócii Osvedčenie.

Záujem o špecifické odbory

K odborom s najväčším záujmom študentov patria Dejiny Slovenska so zameraním na región Spiš, Výživa a netradičné formy medicíny, Kresba a maľba, Psychológia, Právo, Turistika a spoznávanie regiónu Vysokých Tatier a Zdravotný telocvik. „V ponuke nechýba ani odbor Infokomunikačné technológie. Novým odborom je odbor Cestovný ruch. Záujemcovia sa môžu prihlásiť aj na viac odborov naraz alebo kombinovať odbor a jazykový kurz,“ informoval mestský web.

Jazyky aj vo vyššom veku

Študijné odbory a jazykové kurzy sa budú otvárať v závislosti od počtu zapísaných študentov, ktorí sa prihlásili. Výučba zvyčajne prebieha v popoludňajších hodinách. Prijímacie skúšky sa nerobia. Z jazykových kurzov je najobľúbenejší kurz anglického jazyka, ale UTV pravidelne otvára aj kurz nemeckého jazyka. „Minulý rok bol otvorený kurz talianskeho jazyka pre začiatočníkov a tento rok možno pribudne aj kurz španielskeho jazyka pre začiatočníkov,“ dodala radnica.

Akademický rok na Univerzite tretieho veku Univerzity Mateja Bela v Poprade začína 24. septembra 2018. Konkrétne termíny stretnutí sa prihlásení uchádzači dozvedia na zápise.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM