Martin Sýkora Samospráva

V novom školskom roku vo vynovených priestoroch i s novými športoviskami

V pondelok (3.9.) zamierilo do školských lavíc základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad približne 4420 žiakov, čo v porovnaní s rokom 2017 predstavuje nárast o 50 žiakov.

Ilustračný obrázok k článku V novom školskom roku vo vynovených priestoroch i s novými športoviskami
Zdroj: Dnes24.sk

Veľa práce cez prázdniny

V samotných školách bolo rušno aj počas prázdnin. „ZŠ s MŠ na Vagonárskej ulici si zrekonštruovala kuchyňu, samospráva financovala rekonštrukciu sociálnych zariadení a šatní v ZŠ s MŠ Tajovského, sociálne zariadenia sa modernizovali aj v Spojenej škole na Letnej ulici, viaceré školy maľovali triedy, opravovali podlahy a robili iné drobné udržiavacie práce. Ďalšie kapitálové výdavky mesta poputujú na rekonštrukciu vnútorných strešných zvodov na vonkajšie v rámci ZŠ s MŠ Tajovského a Dostojevského, na tej iste škole budeme ešte rekonštruovať prechodovú chodbu do telocvične, v tomto roku nás čaká ešte aj rekonštrukcia plochej strechy telocvične Veľká vrátane hydroizolácie a zateplenia“ uviedla vedúca odboru školstva, mládeže a športu MsÚ v Poprade Edita Pilárová.

Okrem budov aj nový jedálniček

Štyri školy, ktoré boli úspešné a získali prostriedky na vybavenie odborných učební zo zdrojov EÚ, adaptovali a vynovili priestory tak, aby boli pripravené na inštaláciu nového odborného vybavenia. Ďalšie prostriedky investovala samospráva do budovania multifunkčných ihrísk. Dve z nich – na Komenského a Koperníkovej ulici by mali byť hotové v priebehu septembra a októbra. Pokračovať by mali aj novonastavené zmeny v školskom stravovaní – jednotný, pestrý a vyvážený jedálny lístok. „Našou prioritou je pri zabezpečovaní potravín pre zariadenia školského stravovania orientovať sa na domácich a regionálnych dodávateľov a uprednostniť kvalitu pred cenou,“ doplnila vedúca odboru školstva.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM