Martin Sýkora Futbal

Šesták sa vrátil do zostavy a na trávniku to bolo vidieť: Tri góly a tri body

Popradskí futbalisti prelomili streleckú mizériu z ostatných zápasov a v druhej slovenskej lige v derby zápase proti Spišskej Novej Vsi bodovali naplno.

Ilustračný obrázok k článku Šesták sa vrátil do zostavy a na trávniku to bolo vidieť: Tri góly a tri body
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti chceli naplno bodovať a bolo vidieť od začiatku zápasu. Proti domácim futbalistom sa postavili expopradčania Huszárik s Kubusom, obaja boli oporami svojich tímov. Futbal však hrali predovšetkým hostitelia. Už v 12. minúte otvoril skóre po zranení navrátivší Šesták, aby o 6 minút neskôr posadil na koňa FK Poprad Medak. Keď v 24. minúte Šesták svojim druhým zápasovým gólom zvýšil už na 3:0, o víťazovi stretnutia pochyboval málokto. Skóre ešte do polčasovej prestávke korigoval Kubus, ktorý tak uzavrel zápasový účet na 3:1 pre domácich futbalistov.

FK Poprad – FK Noves Spišská Nová Ves 3:1 (3:1)
Góly: 12., 24. Šesták, 18. Medak – 40. Kubus. Rozhodoval: Kozák, ŽK: Pališa, Šesták, Medak, Hatok – Zekucia, Vitkaj, Kubík, 1100 divákov.

FK Poprad: Malec – Urbanič, Hric, Palša, Hatok, Gallovič (89. Horodník), Maťaš, Medak, Jančo (46. Kopúnek), Kukoľ, Šesták (85. Dubec)
FK Noves Spišská Nová Ves: Huszárik – Kunzo, Sedláček, Adekuoroye, Zekucia, Vitkaj, Kubus (67. Gutierre), Vantroba (63. Matič), Kováč, Kubík, Vilkovský (81. Baranyi)

FK Poprad - FK Noves Spišská Nová Ves 3:1
48
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Branislav Ondáš, asistent trénera FK Noves Spišská Nová Ves: "Videli sme zaujímavý derby zápas dobrej druholigovej úrovne. Nechýbali emócie, množstvo osobných súbojov, padli štyri góly, takže divák musel odchádzať spokojný. Vedeli sme o silných stránkach Popradu, aj to, že po zranení nastúpi aj Stano Šesták. Chceli sme čo najdlhšie udržať nerozhodný stav, stal sa však opak. V 25. minúte sme po troch štandardných situáciách prehrávali 0:3. Domácich sme tým posadili na koňa. Som rád, že to chlapci nezabalili a duel sme dokázali zdramatizovať. Napriek nepriaznivému vývoju sme sa nepoložili. Popradu sme neuľahčili cestu za tromi bodmi.“

Stanislav Šesták, asistent trénera FK Poprad: „Sme veľmi radi, že tri body v derby ostali doma. Boli to rozličné polčasy. V tom prvom sme svoje šance premenili. Boli sme herne lepší, dominovali sme na lopte, chceli sme vyhrať. Po inkasovanom góle na 3:1 sme v druhom polčase nechali trochu hrať súpera. Hoci druhý polčas nebol už taký pekný ako ten prvý, hostí sme nepustili do žiadnej šance, a naopak, mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM