Monika Vengrínová Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí Popradu, kam si je ísť radosť opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v okolí nášho mesta, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí Popradu, kam si je ísť radosť opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj Poprad ponúka niekoľko miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na opekačku pod Tatrami.

Visová

Ak sa z Popradu vyberiete smerom na Spišské Bystré a zastavíte sa pri vojenských objektoch, tak po pravej strane cesty, na lúke za nimi objavíte miesto, kde, ak ste si zobrali niečo chutné pod zub, si to môžete pripraviť na ohni. Ak máte chuť aj na nejakú tú prechádzku, vydať sa môžete na nenáročnú túru náučným chodníkom do sedla Visová, odkiaľ je skvelý výhľad na okolie a krásnu prírodu.

Studnička pod Babou – Svit

Bicyklom z Popradu do Svitu prejdete popri rieke Poprad asi deväťkilometrovou trasou po cyklickom chodníku. Na jeho konci, vo východnej časti mesta natrafíte na studničku s vynikajúcou minerálnou vodou s obsahom vápnika, horčíka a železa. Zoberte si so sebou i zopár špekáčikov, ktoré si môžete opiecť na ohnisku, pri ktorom sa nachádza posedenie s prístreškom.

Kvetnica

Len na skok od mesta, si Popradčania užijú dostatok prírody, miest na prechádzky či menšie túry, ale je tu priestor i na oddych. V mestskej časti Kvetnica si pri ohníku môžete posedieť hneď na troch miestach. Prvé nájdete pri altánku vedľa lesnej cesty Zverník Kvetnica, druhé sa skrýva za bývalým liečebným ústavom pri studničke a altánku a tretie je v lokalite, ktorú ešte starší obyvatelia poznajú pod názvom Tancuľka.

Čítajte tiež:

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Poprade vychutnať slnečné počasie

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v regióne

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM