Martin Sýkora Iné športy

Shihanisti priniesli z Partizánskeho ďalšie body do Slovenského pohára

Mestská športová hala v Partizánskom privítala v sobotu 3. marca malých slovenských karatistov na druhom kole Slovenského pohára. Nechýbali ani Popradčania.

Ilustračný obrázok k článku Shihanisti priniesli z Partizánskeho ďalšie body do Slovenského pohára
Zdroj: Shihan Poprad

Medailové agility

O body do celkového hodnotenia a zároveň o postupové priečky na májové Majstrovstvá republiky prišli do Partizánskeho zabojovať aj pretekári Karate klubu Shihan Poprad. Boje o body začali kategóriou karate agility, ktorá je zameraná na pohybové schopnosti a zručnosti detí. „Ako prvá si medzi 5-ročnými dievčatami Karolína Bartková vybojovala bronzovú medailu. Hana Hybenová medzi 6-ročnými dievčatami skončila strieborná. Strieborné skončili medzi 7-ročnými dievčatami aj Linda a Laura Klempové. Nelly Martonová si v tejto kategórií vybojovala zlato. Rovnako zlatá skončila aj Veronika Jalowiczorová medzi 11-ročnými dievčatami,“ hodnotil Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

V kategórií súborného cvičenia kata skončila Karolína Bartková hneď za pódiovým umiestnením a do celkového hodnotenia si tak pripísala dva body. Rovnako skončila aj Hana Hybenová medzi 6–7 ročnými dievčatami začiatočníčkami. „Vo finále si to v tejto kategórií rozdali sestry Klempové. Pre tento krát si striebro domov niesla Linda a zlatú medailu si na krk zavesila Laura. Medzi 6–7 ročnými chlapcami, začiatočníkmi si Andrej Tapfer vybojoval bronz. Bronzový skončil aj Benjamín Hyben v kategórií mladších žiakov,“ dodal Glatz.

Shihan Poprad Partizánske 03/2018
16
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Zlaté kumite

Popoludnie patrilo športovému zápasu kumite. V kategórií 6–7 ročných dievčat do 20 kg si Karolína Bartková piatym miestom pripísala do celkového hodnotenia dva body. V kategórií do 24 kg nenašla Laura Klempová premožiteľku a vybojovala zlato. Ďalšie popradské finále prebehlo v kategórií do 28 kg. Lepšie sa darilo Nelly Martonovej, ktorá skončila zlatá a Linda Klempová sa musela uspokojiť so striebrom. „Ďalšie dva body za piate miesto vybojoval aj Andrej Tapfer medzi 6–7 ročnými chlapcami do 30 kg. Tadeáš Krakovský v tejto kategórií vybojoval striebro. Striebro vybojovali aj Benjamín Hyben v kategórií mladších žiakov do 30 kg a Ema Zacharová medzi staršími žiačkami do 35 kg. O posledný medailový zápis pre popradské farby sa postarala Veronika Jalowiczorová, ktorá medzi staršími žiačkami do 30 kg nenašla premožiteľku a domov si niesla zlato,“ uzavrel Glatz. Shihanisti v celkovom hodnotení so šiestimi zlatými, ôsmimi striebornými a troma bronzovými medailami skončili v Partizánskom na piatom mieste.

Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM