JAB Rôzne

Silná búrka v našom regióne: Krúpy vytvorili metrové záveje, z potoku sa stala divoká rieka!

Silná búrka, ktorá sa v stredu prehnala našim regiónom, neostala bez následkov. Voda zatopila viacero domov a krúpy poškodili autá. V Oľšavici sa behom pár minút z malého potoka stala divoká rieka. A to nebolo všetko...

Ilustračný obrázok k článku Silná búrka v našom regióne: Krúpy vytvorili metrové záveje, z potoku sa stala divoká rieka!
Zdroj: Dnes24.sk

Oľšavica v Levočskom okrese sa v stredu stala, akýmsi epicentrom prietrže mračien. Pätnásťminútová pohroma napáchala nemalé škody. Padajúce krúpy značne poškodili autá a z miestneho potoka sa stala za pár minút divoká rieka valiaca sa obcou. Aby toho nebolo málo pridala sa aj víchrica.

„Voda poškodila cesty aj mosty. Bolo zaplavených minimálne 15 rodinných domov. Škody si netrúfam ešte odhadnúť. Momentálne sa snažíme sprístupniť aspoň cesty, keďže mnohí ľudia sa nevedia dostať ani do vlastného dvora,“ povedal pre náš portál starosta obce Mikuláš Demočko s tým, že takúto situáciu v obci ešte nezažil.

Všetko začalo v stredu o piatej popoludní a podľa slov starostu to netrvalo ani 15 minút. Krúpy na niektorých miestach vytvorili až metrové záveje. Na ich odpratávaní, ako aj sprístupnení ciest pracujú Oľšavčania za slnečného počasia od skorého rána. Ako to v stredu v Oľšavici vyzeralo si môžete pozrieť v našich galériach.

Čítajte tiež:

Foto a video: Peter Zubaľ

Takto sa valila voda v obci Oľšavica
1
Galéria
Divoké počasie zachytené v obrazoch: Toto dokázala narobiť búrka!
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM