Krimi

Silný vietor a sneženie komplikujú situáciu v okolí Tatier: Vodiči hlásia problémy, pribúdajú nehody

Hoci všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča sú prejazdné, cestu autom by ste mali zvážiť.

Ilustračný obrázok k článku Silný vietor a sneženie komplikujú situáciu v okolí Tatier: Vodiči hlásia problémy, pribúdajú nehody
Zdroj: TASR

Situáciu na cestách v tatranskom a podtatranskom regióne komplikuje vietor a silné sneženie. Riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marcel Polomský uviedol, že zatiaľ sú všetky cesty v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča prejazdné, vodičom však odporúča zvážiť jazdu autom.

„Sneženie je čoraz hustejšie, fúka veľmi silný vietor, takže cesty, v okolí ktorých nie sú stromy, nám zafúkava. Cesta tretej triedy medzi Štrbou a Šuňavou v okrese Poprad zrejme čoskoro nebude prejazdná, pretože to tam silno zafúkava a nebude v našich silách to udržať,“ priblížil situáciu Polomský. Dodal, že situácia je naozaj veľmi komplikovaná a vodiči by podľa neho mali radšej ostať doma. „Fúkať by malo až do 18. hodiny, verím, že potom sa to upokojí,“ dodal.

Vodiči okrem toho hlásili problémy na Spišskej Magure, na Plavnickom kopci či vo Vysokých Tatrách. Na cestách je veľmi zlá viditeľnosť, šmýka sa a cesty zafúkava. Pribúdajú aj dopravné nehody. Dispečerka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove potvrdila, že aktuálne hasiči zasahujú pri nehode dvoch kamiónov pri Nižnom Komárniku, medzi Bušovcami a Jurským v okrese Kežmarok, v okrese Bardejov je nehoda pri Gerlachove smerom na Tarnov.

Foto: Ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM