Peter Handzuš Kultúra

Letná akadémia Silver: V Tatranskej galérii budú tvoriť seniori a zdravotne hendikepovaní

Seniorov a ľudí so zdravotným hendikepom pozýva Tatranská galéria v Poprade do svojich priestorov na tvorivú Silver letnú akadémiu. Podujatie sa uskutoční v dňoch 2. až 9. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Letná akadémia Silver: V Tatranskej galérii budú tvoriť seniori a zdravotne hendikepovaní
Zdroj: Dnes24.sk

Pripravované podujatie je inšpirované výstavným projektom Ohlas a odkaz svätých Cyrila a Metoda v tvorbe rodiny Andreja Rudavského, ktorá je vystavovaná v priestoroch Tatranskej galérie. Štvorvýstava členov rodiny Rudavských, ktorá je koncipovaná ako multimediálny projekt, ponúka návštevníkom inšpiratívne prostredie pre ich vlastnú tvorbu. Na jednom mieste môžu vidieť plastiky z kovu, kameňa, keramiky a textílií, maľby, kresby, zaujímavé objekty ale aj animované filmy.

Ako informovali z Tatranskej galérie, Silver letná akadémia ponúkne priaznivcom výtvarného umenia pestrý program, ktorý bude pozostávať z teoretickej i praktickej časti v réžii odborných lektorov. Seniori a ľudia so zdravotným znevýhodnením, pre ktorých je projekt primárne určený, ale aj ostatní záujemcovia, sa počas jednotlivých tvorivých dielní zoznámia s rozličnými výtvarnými disciplínami, technikami či materiálmi, a to napríklad keramikou, maľbou, kresbou, či prácou s textilom.

Výtvarné podujatie vyvrcholí v nedeľu 9. septembra výstavou prác zúčastnených autorov. Na jednotlivé tvorivé dielne sa môže prihlásiť verejnosť prostredníctvom emailu: sekretariat@tatragaleria.sk, alebo telefonicky na čísle 052/7721968. Účastnícky poplatok na každý z workshopov je symbolické jedno euro.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM