Monika Vengrínová Samospráva

Situácia s parkovaním je kritická i na sídlisku Juh. Mesto plánuje výstavbu parkovacích domov

Zaparkovať auto na niektorom zo sídlisk v meste je občas prakticky nemožné. Komplikovaná situácia so statickou dopravou preto prinútila popradskú samosprávu hľadať systémové riešenia. Jedným z nich by mohla byť výstavba parkovacích domov. Rozhodovať o tom budú ľudia z niektorých bytoviek.

Ilustračný obrázok k článku Situácia s parkovaním je kritická i na sídlisku Juh. Mesto plánuje výstavbu parkovacích domov
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Konkrétna situácia sa týka obyvateľov sídliska JUH z bytových domov SÁZAVA, ODRA, OSLAVA, RYSY a SVITAVA, ktorí budú môcť rozhodnúť o tom, kde budú parkovať svoje autá. Mesto očakáva ich stanovisko k výstavbe parkovacieho domu na mieste, ktoré je v súlade s územným plánom.

„Mesto Poprad má vo svojom schválenom územnom pláne sídelného útvaru určené pre toto územie využitie pre plochu statickej dopravy, a to viacúrovňové hromadné odstavné a parkovacie garáže. V uvedenom území je preto možné uvažovať o výstavbe parkovacieho domu s maximálne 3–4 nadzemnými a minimálne jedným podzemným podlažím, pri maximálnom možnom rešpektovaní existujúcich verejných parkovacích miest v danom území,“ vysvetľuje situáciu Marián Galajda, komunikačný manažér mesta Poprad.

Majitelia bytov v spomínaných bytových domoch budú návrh prerokovávať na schôdzach svojich bytových spoločenstiev. Predsedovia potom musia platné zápisnice s podpismi obyvateľov doručiť na Mestský úrad v Poprade do 28.2.2013.

K možnosti výstavby parkovacích domov, ktoré by mohli byť systémovým riešením situácie s nedostatkom parkovacích plôch, sa môžu Popradčania vyjadriť aj prostredníctvom ankety na mestskom webe.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM