Peter Handzuš Rôzne

Situácia sa stabilizuje. Mimoriadnu situáciu v Prešovskom kraji odvolali

Situácia v Prešovskom kraji, kde od noci zápasia so snehovou kalamitou, sa postupne stabilizovala. Prednosta Obvodného úradu Prešov Vladimír Jánošík uviedol, že po vyhodnotení situácie dnes o 15.30 h odvolali mimoriadnu situáciu.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa stabilizuje. Mimoriadnu situáciu v Prešovskom kraji odvolali
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Hasiči nás informovali, že popoludní počet výjazdov k udalostiam výrazne klesol. Rovnako sa zlepšila aj situácia na cestách, pretože podľa monitoringu polície a cestárov sú hlavné ťahy, teda komunikácie 1. a 2. triedy zjazdné a ďalej sa dokončujú aj cesty 3. triedy,“ konštatoval Jánošík.

Pripomenul, že postupne sa upravuje aj úsek cesty pri obci Detrik, okres Vranov nad Topľou, kde popadalo niekoľko stromov. Podľa prednostu napriek zlepšeniu situácie budú stav a počasie naďalej monitorovať a v prípade nutnosti sa prijmú ďalšie opatrenia.

Hasiči odstraňovali popadané stromy

Takmer 40 výjazdov k popadaným stromom a konárom, ktoré tvorili prekážku v cestnej premávke, absolvovali v priebehu dnešného dňa príslušníci Hasičského a záchranného zboru na území Prešovského kraja. Dreviny klesali na zem pod náporom ťažkého, čerstvo napadaného snehu.

Od dnešnej siedmej hodiny rannej do 14.30 h odstránili hasiči popadané stromy a konáre napríklad z ciest v Prešove, Bardejove, Hanušovciach nad Topľou, Svidníku, Raslaviciach, Holčíkovciach, Giraltovciach, Starej Ľubovni, Poprade, Sabinove či Behárovciach. V niektorých mestách museli v priebehu dňa zasahovať pre popadané či nalomené dreviny aj opakovane. Najviac výjazdov, deväť, absolvovali v tejto súvislosti vo Svidníku.

Informácie o počte a miestach spomínaných zásahov poskytol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove Peter Kovalík.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM