Peter Handzuš Rôzne

Situácia sa upokojuje. Uviaznuté vozidlá na D1 medzi Popradom a Jánovcami už vyslobodili

Všetky nákladné a dopravné autá, ktoré nadránom uviazli na diaľnici D1 medzi Popradom a Jánovcami, sa už podarilo vyslobodiť.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa upokojuje. Uviaznuté vozidlá na D1 medzi Popradom a Jánovcami už vyslobodili
Zdroj: TASR

Riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch uviedol, že momentálne mechanizmy Národnej diaľničnej spoločnosti pracujú na sprejazdnení tejto časti diaľnice.

„Tá však ostáva naďalej neprejazdná, až kým cestu neodpluhujú a neposypú, aby bola čistá a bezpečná pre vodičov,“ dodal Šproch. Naďalej podľa neho ostávajú neprejazdné cesty Štrbské Pleso – Vyšné Hágy a Štrbské Pleso – Podbanské, kde popadalo množstvo stromov. Rovnaká situácia je aj medzi Tatranskou Lomnicou a Tatranskými Matliarmi. „Situácia je tu stále veľmi zlá a ešte určite potrvá, naďalej tam fúka vietor, takže sa tam nedá nič robiť,“ uzavrel Šproch.

Stále je ťažko prejazdná cesta aj z Kežmarku do Spišskej Belej. Podľa informácií z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove je cesta 1/68 v úseku Ľubotín – Pusté Pole stále neprejazdná pre všetky vozidlá. Uvedený úsek sa cestári snažia sprejazdniť, avšak silný vietor cestu neustále zafukuje.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM