Martin Sýkora Hokej

Slabý vstup Hudáčkovcov do turnaja: Libor nespokojný s výkonom, Július nechytal

Vo štvrtok odštartoval 69. ročník Tatranského pohára v hokeji. V otváracom zápase sa medzi švédskym Örebro HK a fínskymi Pelicans neraz iskrilo.

Ilustračný obrázok k článku Slabý vstup Hudáčkovcov do turnaja: Libor nespokojný s výkonom, Július nechytal
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V otváracom zápase 69. ročníka Tatranského pohára zvíťazili hokejisti Pelicans Lahti nad Örebro HK tesne 3:2. O víťazný gól fínskeho klubu sa postaral v 53. minúte Aleksi Rekonen. V druhom útoku Örebra sa predstavil slovenský reprezentant Libor Hudáček, jeho brat Július sledoval duel zo striedačky, v bránke švédskeho tímu dostal šancu Axel Brage.

„Čakali sme, že budú korčuľovať a využili presilovky. Tam sú silní. Mali sme veľmi veľa vylúčení. Aj tréner nám povedal, že takto nemôžeme ďalej hrať a už vôbec nie vyhrať,“ konštatoval po prehratom zápase útočník Örebra Libor Hudáček.

Práve veľa vylúčení skomplikovalo švédskemu celku cestu za víťazstvom proti tradične výborne korčuliarski vybaveným fínskym hokejistom. Kvôli častej hráčskej nerovnováhe na ľade sa do hry dostal slovenský krídelník menej, ako by si sám predstavoval. „Veľa som odsedel na lavičke, lebo sme hrali veľa oslabení. Bolo to rozskúskované, takže sa mi nehralo dobre. Z tohto pohľadu to bol taký čudný zápas,“ dodal Hudáček.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kamzíci v prvom turnajovom stretnutí podľahli Třincu: 5 gólový rozdiel bol veľký

Na ľade bola cítiť hokejová švédsko-fínska rivalita. Stovky kilometrov od domova, ale s rovnakou vášňou pre hokej – takí sú hokejoví severania. „Bolo to cítiť aj na striedačke. Pokrikovali medzi sebou, bolo to cítiť. Hralo sa aj do tela – u nás normálny európsky hokej,“ poznamenal Libor.

Örebro HK – Pelicans Lahti 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Góly: 28. Wiklander, 38. Andersson – 9. Leimu, 38. Erkinjuntti, 53. Rekonen, 650 divákov.

Libr Hudáček Tatranský pohár 2016
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM