Martin Sýkora Hokej

Kamzíci v prvom turnajovom stretnutí podľahli Třincu: 5 gólový rozdiel bol veľký

Prvý zápas na turnaji absolvovali aj popradskí hokejoví kamzíci. Nastúpili proti českému Třincu, ktorý domácich nešetril a diváci mohli porovnať kvalitu družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci v prvom turnajovom stretnutí podľahli Třincu: 5 gólový rozdiel bol veľký
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

V druhom štvrtkovom stretnutí prehral domáci HK Poprad s HC Oceláři Třinec vysoko 1:6. K hladkému triumfu českého extraligistu prispeli aj slovenskí útočníci, dva góly strelil Ján Sýkora, jeden pridal Štefan Ružička. Jednu asistenciu si pripísal Rastislav Špirko.

Domáci hokejisti držali krok so súperom 50 minút. Na gól Petružálka našiel odpoveď na začiatku druhej tretiny Zagrapan. Z vyrovnaného stavu sa kamzíci tešili 3 minúty. 2 rýchle góly Sýkoru priklonili misky váh na českú stranu. Poprad vzdoroval, nevyužíval však presilovky, čo sa ukázalo ako kľúčové pre dosiahnutie dobrého výsledku.

V poslednej 10-minútovke Třinec rozhodol o svojom víťazstve tromi presnými zásahmi a nedovolil už kamzíkom ani skorigovať nepriaznivý stav. Oceliari zvíťazili o 5 gólov a vykročili za ziskom Tatranského pohára.

„Súper bol veľmi kvalitný. Pre nás to bola perfektná skúška na nadchádzajúcu sezónu. Chlapci predviedli úžasný výkon počas celých 60-tich minút, gólman nás veľmi podržal. Ukázalo sa, na čom ešte máme pracovať. My sme radi, že môžeme s takýmito súpermi hrať. Chcel by som poďakovať našim fanúšikom, ktorí boli úžasní až do konca. Musíme ešte popracovať na prácu v obrannej tretine, v defenzíve a čo sa týka útoku, tak na presilových hrách, ktoré nám neišli,“ hodnotil tréner HK Poprad Petr Jonák.

PREČÍTAJTE SI AJ: Bratia Hudáčkovci: Libor nespokojný s výkonom, Július nechytal

Zápas v nohách proti kvalitnému súperovi cítila aj stálica popradskej obrany Štefan Fabian, ktorý konfrontácii prikladá veľký význam, hlavne pre mladých spoluhráčov. „Je to dobré pre naberanie skúseností, hlavne pre mladých. Vidia, aký hokej sa hrá v Európe. Prehrali sme o 5 gólov, nemyslím si, že rozdiel bol až tak badateľný, ale rozdiel v kvalite tu predsa len bol. Nám treba ešte zabrať všade, máme na to ešte dva týždne,“ konštatoval Fabian, ktorý priznal, že sa po zápase cítil už aj lepšie. „Ale bol to fajn zápas,“ dodal s úsmevom.

HK Poprad – HC Oceláři Třinec 1:6 (0:1, 1:2, 0:3)
Góly: 23. ZAGRAPAN – 26. a 29. SÝKORA, 7. Petružálek, 53. Hrabal, 55. Š. RUŽIČKA, 60. Hrňa (ŠPIRKO), 1242 divákov.

Tatranský pohár 25.8.16
1
Galéria
Tatranský pohár 25.8.16
66
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM