Peter Handzuš Futbal Šport

Šláger kola s parádnym záverom: Poprad vyhral gólom Šestáka v nadstavenom čase

V upršaný sobotný večer sledovalo v NTC Poprad 1680 divákov zápas druhého Popradu s lídrom 2. ligy FK Pohronie.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti FK Poprad odohrali v sobotu (27.4.) veľmi dôležitý domáci zápas. Teraz sa trikrát predstavia na trávniku súperov a pred domácimi fanúšikmi budú hrať až v poslednom kole ligy 25.mája. V predchádzajúcom kole s Interom Popradčania uhrali len jeden bod za bezgólovú remízu, ale aj za ten boli v boji o Fortuna ligu vďační.

Zápas začal minútou ticha na pamiatku zosnulého 14-ročného skalického futbalistu Denisa Urbánka. Ten skolaboval vo štvrtok na ihrisku počas zápasu I. žiackej ligy a aj napriek okamžitej lekárskej pomoci skonal na trávniku.

Domáci futbalisti sa do súpera pustili hneď od začiatku. Skúšali to z každej strany ale aj keď sa dostali do šance, proti bol brankár hostí Tomáš Jenčo. Pohronie malo v prvom polčase loptu na kopačkách menej, no stačil jeden rohový kop a Poprad prehrával 1:0.

Čo sa nepodarilo Popradčanom v prvom polčase, to si vynahradili v druhej časti hry. V 48. minúte doklepával do prázdnej brýny Kukoľ a bolo vyrovnané. Popradčania začali na Pohronie opäť tlačiť. S pribúdajúcim časom sa začalo hrať tvrdšie a nervóznejšie a v ruke hlavného rozhodcu sa začali objavovať aj žlté karty. Najaktívnejší hráč zápasu bol Stanislav Šesták, jeho hlavičky lietali okolo brány hosťujúceho brankára, ale skórovať sa mu podarilo až v nadstavenom čase. Bol to asi jeho najdôležitejší gól v tejto sezóne, ktorý drží Poprad v boji o Fortuna ligu aj naďalej.

FK Poprad - FK Pohronie
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

FK Poprad – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 2:1 (0:1)
Góly: Kukoľ, Šesták – Abrhám
ŽK: Zošák, Gallovič, Šesták, Streňo – Jacko, Abrhám

FK Poprad: Knurovský, Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Zošák ©, Gallovič, Šesták, Jančo (Holiš), Kukoľ (Streňo), Acosta

FK Pohronie: Jenčo, Nosko, Jacko, Pelegríny ©, Sedláček, Hrnčár, Hatok, Abrhám, Dzurík (Jacko), Blahút (Košuda), Kondrlík (Voško)

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM