Monika Gécziová Šport

Rallye Tatry obmedzí premávku v meste i v okolí: Pozrite si vopred, ako budú uzavreté cesty

Už budúci víkend bude okres Poprad a Kežmarok dejiskom ďalšieho ročníka pretekov Rallye Tatry. Pre obyvateľov a návštevníkov Popradu ako i niektorých obcí v oboch okresoch bude znamenať aj určité dopravné obmedzenia.

Video: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

46. ročník najstarších automobilových pretekov na Slovensku sa bude v okresoch Poprad a Kežmarok konať už počas budúceho víkendu, a to v dňoch od 3. do 5. mája. Okrem zážitku a adrenalínu však prinesie i niekoľko obmedzení a uzatvorených ciest.

„Toto podujatie, čo sa vplyvu na bezpečnost a plynulosť cestnej premávky týka, považujeme za jedno z najvýznamnejších na území mesta Poprad. Preto by som chcel touto cestou poprosiť a požiadať všetkých obyvateľov i návštevníkov mesta v časoch konania rallye, aby rešpektovali pokyny policie, ako štátnej, tak aj mestskej a tiež organizátorov,“ vyzýva Rastislav Polakovič, riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu, ktorý sa spolu s mestskou políciou a organizátormi bude spolupodieľať na zabezpečení verejného poriadku, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.

Ako zdôraznil náčelník Mestskej policie Poprad Marián Gardoš, adekvátne bezpečnostné opatrenia s cieľom zabezpečiť verejný poriadok či už pri štarte, v cieli alebo počas prejazdu súťažných vozidiel cez Nám. sv. Egídia, budú prijaté aj zo strany mestskej policie. „Aj ja by som chcel požiadať verejnosť, aby dodržiavala z hľadiska vlastnej bezpečnosti, ako aj bezpečnosti súťažných posádok, pokyny organizátorov a nevstupovala do priestorov, kde je vstup zakázaný,“ dodal Gardoš.

Rallye Tatry 2018 - Sobota
49
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Uzávierky ciest

RS 7 Poprad-mestský okruh

piatok 3.5.2019 od 20.00 h do 24.00 h /obhliadka trate/
sobota 4.5.2019 od 18.30 h do 01.30 h /rýchlostná skúška/

Uzatvorená bude mimoúrovňová križovatka medzi obchodnými prevádzkami OBI, Tesco, Asko, cesta 1/18 od križovatky pri cirkevnej škole po križovatku pri benzínových čerpadlách Slovnaft Poprad-Západ, Teplická ulica od Mediapressu po bývalú autoškolu Zväzarmu, Partizánska ulica o predajne Peugeot po svetelnú križovatku pri benzínovom čerpadle Slovnaft Poprad-Západ. Obchádzka v obidvoch smeroch vedie od kruhovej križovatky pri hoteli Poprad, okolo Billy, cez mestskú časť Poprad -Veľká, okolo popradského letiska smerom k benzínovým čerpadlám Slovnaft Poprad-Západ a odtiaľ na parkoviská k jednotlivým obchodným prevádzkam OBI, Tesco, Asko, Jysk, Merkury Market, Tatry Shoping Center.

Shakedown /testovacia rýchlostná skúška/

sobota 4.5.2019 od 7.30 h do 11.00 h
Uzavretý bude úsek cesty medzi Štrbou a Šuňavou okolo chatovej oblasti Valtierová. Obchádzka vedie cez obec Štrba.

RS 1, 3, 5 – Šuňava

sobota 4.5.2019 od 12.15 h do 20.00 h
Uzavretý bude úsek cesty od Šuňavy až po začiatok obce Vikartovce, vrátane Liptovskej Tepličky. Šuňava a Vikartovce budú prístupné, prísť a vyjsť z Liptovskej Tepličky počas uzávery nebude možné.

RS 2, 4, 6 – Spišské Bystré

sobota 4.5.2019 od 12.45 h do 21.30 h
Uzavretá bude cestná komunikácia od poľnohospodárskeho družstva v Spišskom Bystrom, cez kopec Visová po známy vojenský objekt v Poprade-Kvetnici. Obchádzka vedie cez obec Hranovnica.

RS 8, 10 – Magura a RS 9, 11, 12 – Tatranská

nedeľa 5.5.2019 od 9.15 h do 17.30 h
Uzavreté budú cestné komunikácie od obce Podhorany, cez Vojňany až po Reľov a od Spišských Hanušoviec, cez Veľkú Frankovú, Osturňu až po križovatku so štátnou cestou za obcou Ždiar vedúcou do Poľska. Vjazd do obcí Vojňany, Veľká Franková a Osturňa nebude počas uzávery ciest možný.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM