Peter Handzuš Hokej

Šláger kola v prospech Košíc

HK Poprad - HC Košice 4:5 pp a sn v 38. kole Slovnaft extraligy

HK Poprad – HC Košice 4:5 pp a sn (1:0, 2:3, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 9. Kroták, 32. Kmiť, 37. Takáč, 54. Lundberg – 25., 28., 37. Miklík, 43. Frolík, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Miklík. Rozhodovali: Müllner – Šefčík, Valach, vylúčení: 1:7, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 4400 divákov

Od úvodného hvizdu bolo zrejmé, že sa hrá zápas s vysokým prestížnym nábojom. Oba tímy zaradili vysoký rýchlostný stupeň a diváci sa mali na čo pozerať. Po úvodnom oťukávaní sa ako prvý dostal do šance v 7. minúte Lundberg, ale pridlho váhal so strelou. Krátko nato sa Košičania dopustili dvoch nedovolených zákrokov, za čo museli čeliť oslabeniu o dvoch hráčov. Presilovku 5 na 3 domáci zahrali síce nervózne, ale následnú o jedného hráča premenil na úvodný gól Kroták, keď strelou z prvej nedal Hudáčkovi šancu. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú a obaja brankári sa museli mať na pozore. V 15. minúte šikovne vystrelil Lapšanský a po vhadzovaní aj Svitana, Hudáček sa však prekvapiť nenechal. Hoci Košičania niekoľkokrát nebezpečne dobiedzali pred Klempom, boli to domáci, ktorí sa častejšie dostávali do streleckých príležitostí.
V 24. minúte unikol obrane hostí Kroták, ktorého zakončenie musel zabrzdiť Grman len za cenu faulu. Víťazom následného trestného strieľania bol Hudáček a skóre sa nemenilo. Hneď potom mohli hostia po ďalší krát ďakovať Hudáčkovi, že bravúrne zneškodnil strely Lundberga a Kopeckého. Pravidlo „nedáš – dostaneš“ nenechalo na seba dlho čakať, keď v 25. minúte Klempa nevedel, kde má puk a nekrytý Miklík pohodlne doklepol puk za bránkovú čiaru a vyrovnal. Miklík bol pri streleckej chuti, čo potvrdil druhým gólom v 28. minúte, keď presne zakončil šikovnú kombinačnú akciu. V 32. minúte však bolo opäť vyrovnané. keď Poprad za šesť sekúnd využil svoju presilovku. Hudáček neudržal strelu Suchého a pohotový Kmiť doklepol puk za jeho chrbát. V 37. minúte sa však opäť radovali hostia, keď sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného a akciu ukážkovo zakončili po gólovej bodke Miklíka, ktorý zaznamenal hetrik. O pár sekúnd však bolo opäť vyrovnané po šikovnom teči nedôsledne pokrytého Takáča. V závere tretiny Hudáček opäť podržal svoj tím po nebezpečnom obliehaní svojej bránky.
Dramatický zápas ako na hojdačke vyvrcholil v tretej tretine. Už v 43. minúte sa hostia dostali do vedenia po tretíkrát, keď Klempu prekonal Frolík. Košičania držali jednogólové vedenie až do 54. minúty, v ktorej Poprad využil už svoju tretiu presilovku. Stačili mu na to len 4 sekundy, keď učebnicový biliard po buly zakončil do odkrytého rohu bránky Lundberg.

Text: TASR

Šláger kola v prospech Košíc
1
Galéria
pp_1228_pp-ke
26
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM