Martin Sýkora Hokej

SLEDUJTE ONLINE: Tlačová konferencia HK Poprad k zmene trénera

Popradský hokejový klub zvolal na dnes (7.112016) tlačovú konferenciu k zmene na trénerskom poste. Tlačová konferencia začína o 12:00 hod.

Ilustračný obrázok k článku SLEDUJTE ONLINE: Tlačová konferencia HK Poprad k zmene trénera
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš

S riešením zlej situácie HK Poprad v tabuľke, malému počtu získaných bodov a hernej krízy oboznámil hokejovú verejnosť predseda správnej rady HK Poprad Jozef Švagerko.

Jonáka strieda Ozimák

„Vedenie klubu sa na základe výsledkov rozhodlo ukončiť spoluprácu s Petrom Jonákom. Novým trénerským duom sa stal Marcel Ozimák s Františkom Štolcom mladším. Som rád, že prijali výzvu a naštartujú družstvo,“ vyhlásil Švagerko, ktorý informoval aj o ďalších zmenách. Post asistenta opustil Ľudovít Jurínyi, ktorý pôsobí naďalej ako riaditeľ klubu.

„Chcem poďakovať klubu a mestu za dôveru. Ponuka prišla už dávnejšie. Rozhodujúcim faktorom, prečo som ponuku prijal sú ľudia. Verím, že toto družstvo bude dosahovať lepšie výsledky, že to spolu dokážeme,“ konštatoval nový popradský lodivod Marcel Ozimák.

„Sme v ťažkej, ale nie neriešiteľnej situácii. Trénerom, ako aj nám držím palce. Naša výsledková situácia nás v kabíne neteší. Byť poslední…na to si nepamätám a dúfam, že si už pamätať nebudem,“ povedal kapitán HK Poprad Arne Kroták, ktorý za nevydarenými výsledkami nevidí finančnú situáciu klubu. „Čo sa týka finančnej stránky, klub funguje normálne. Peniaze sú chlapcom vyplatené,“ potvrdil Kroták.

Kto je Marcel Ozimák?

Posledné necelé dve sezóny pôsobil nitriansky tréner ako asistent v KHL v klube Avtomobilist Jekaterinburg, ktorý minulý rok dosiahol svoje najlepšie koncoročné umiestnenie v kontinentálnej lige. „Mám za sebou prvý tréning. Je to veľký rozdiel. Ale chalani chcú a to je základ. Keď budú počúvať a hrať so srdcom, tak aj tie výsledky prídu,“ povedal Ozimák po svojom oficiálnom menovaní.

Každý tréner má svoj pohľad na hru, ktorú sa snaží vštepovať svojim zverencom. „Každý systém funguje, ak ho hráči dodržiavajú. U mňa je to disciplína. Ak budú hráči disciplinovaní a budú dodržiavať to, čo od nich budeme chcieť, tak úspech musí prísť. Najbližších cieľom je stabilizovať hru a dať mužstvu tvár,“ pokračoval nový popradský lodivod, ktorý dostal voľnú ruku aj na hráčsky káder.

„Zatiaľ budem pracovať s tým, čo tu je. Každý dostane svoju šancu. Kto na to bude mať, bude hrať, kto nie, odíde,“ dodal Ozimák.

Pre Ozimáka je angažmán v Poprade prvým v pozícii hlavného trénera v najvyššej slovenskej súťaži. Trénerskú kariéru začínal v mládežníckych tímoch Nitry. Tam si ho všimol ruský tréner Andrej Razin, s ktorým od sezóny 2015/2016 pôsobil v klube KHL Avtomobilist Jekaterinburg. Po nedávnom odvolaní Razina skončil v klube aj 43-ročný Ozimák. Popradský klub je už štvrtý, ktorý od začiatku tipsportligovej sezóny vymenil trénera.

Foto: Peter Handzuš

Čo na to kabína?

Pre niektorých hráčov bol začiatok tohto týždňa prekvapujúci, čo netajil ani popradský kapitán Arne Kroták. „Na prvom tréningu to bolo iné. Zatiaľ čo doteraz to bolo o nasadení, teraz tréner priniesol väčšiu komunikáciu do systému hry. Netreba zabudnúť ani na trénera Jonáka a Jurínyiho – treba im poďakovať za robotu, ktorú tu urobili,“ povedal Kroták.

Kým tréner Jonák preferoval kanadsko-americké hokejové prvky, angažovaním Ozimáka by mal zavanúť na popradský ľad vietor s ruským hokejovým nádychom. „Nechcem sa už vracať späť. Bola filozofia trénera a výsledky hovoria za seba. Určité veci nefungovali tak, ako by mali po športovej stránke. Hlavne výkony neboli také, aké by mali byť,“ vysvetlil popradský kapitán, pre ktorého je posledné miesto neprijateľným. „Je to alarmujúce…je to hanba. Aj keď sme hrali baráž, na poslednom mieste Poprad nebol nikdy, čo si ja pamätám,“ spomínal Kroták.

Nová metla dobre metie – hovorí stará pravda. Či a ako začnú zametať popradskí hokejoví kamzíci ukážu už najbližšie zápasy po reprezentačnej prestávke.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM