Iné športy

Slovenský pohár v karate: Popradskí Shihanisti aj po ďalšom kole ovešaní medailami

Druhé kolo Slovenského pohára kategórií detí a žiakov pritiahol do Myjavy viac ako tisíc pretekárov z celej krajiny. A karatisti z popradského Shihan klubu stáli na stupienku víťazov hneď niekoľkokrát.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár v karate: Popradskí Shihanisti aj po ďalšom kole ovešaní medailami
Zdroj: Shihan Poprad

Pre ďalšie body do Slovenského pohára a postupové miesta na májové Majstrovstvá Slovenska, vycestoval v sobotu 23. marca, Karate klub Shihan Poprad zabojovať na Myjavu, kde sa konalo 2. kolo Slovenského pohára pre kategórie detí a žiakov. Súčasťou turnaja boli aj Majstrovstva Slovenskej republiky v športovom zápase kumite mladších žiakov. Pri účasti vyše tisíc štartujúcich z 52 klubov Slovenska, praskala Mestská športová hala na Myjave vo švíkoch. Informoval o tom Ján Glatz z Karate klubu Shihan Poprad.

Program odštartovali súťažné kategórie karate agility. „O prvú medailu pre Shihan sa v tejto súťažnej kategórií postaral Michal Marton, ktorý medzi päťročnými chlapcami skončil strieborný. Marek Hrebenár medzi sedemročnými chlapcami skončil bronzový. Obidvaja sa postarali o medailové zápisy aj v súbornom cvičení kata. Michal Marton medzi päťročnými chlapcami vybojoval bronz, rovnako ako medzi šesť až sedemročnými chlapcami Marek Hrebenár, ktorý sa po dvoch kolách usadil na čele Slovenského pohára,“ uviedol Glatz.

Ako dodal, medzi mladšími žiačkami začiatočníčkami si Karolína Kiššková vybojovala zlato a tiež si upevnila prvenstvo v Slovenskom pohári. Laura Klempová medzi mladšími žiačkami skončila strieborná. V kategórií športového zápasu kumite šesť až sedemročných dievčat do 20 kilogramov skončila Karolína Bartková strieborná a Isabel Zemčáková bronzová.

„Bronz si vybojoval, medzi šesť až sedemročnými chlapcami do 22 kilogramov aj Marek Hrebenár. Medzi mladšími žiačkami do 27 kilogramov skončila aj Laura Klempová bronzová. V kategórií do 32 kilogramov Nelly Martonová vybojovala striebro a Linda Klempová skončila s dvoma bodmi do slovenského pohára hneď za pódiovým umiestnením,“ prezradil Glatz.

Rovnako za pódiom ostal medzi mladšími žiakmi do 34 kilogramov aj Tadeáš Krakovský. Benjamín Hyben si v tejto kategórií vybojoval bronz. Štefan Šoltés v kategórií mladších žiakov začiatočníkov do 34 kilogramov vybojoval bronz. Bronzové skončili medzi staršími žiačkami začiatočníčkami aj Monika Krakovská v kategórií do 40 kilogramov a Alexandra Krempaská nad 40 kilogramov.

„Družstvo mladších žiačok v zložení Laura Klempová, Linda Klempová, Nelly Martonová a Karolína Kiššková si na Majstrovstvách Slovenska v športovom zápase kumite z pomedzi štrnástich družstiev vybojovali cenný bronz,“ uzavrel Glatz.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM