Martin Sýkora Futbal

Výsledky 2. kola Slovnaft cupu: FK Poprad prešiel vo vodnom súboji cez Svit

Popradskí futbalisti necestovali za svojim súperom v druhom kole Slovnaft cupu ďaleko. O postup sa športovo pobili so Sviťanmi, na ich trávniku.

Ilustračný obrázok k článku Výsledky 2. kola Slovnaft cupu: FK Poprad prešiel vo vodnom súboji cez Svit
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj ponúkol namiesto futbalovej krásy, kombinácie a prehliadky schopností boj o každú loptu, množstvo osobných súbojov a súperov, ktorí sa veľmi dobre poznajú. Už pred samotným stretnutím bolo jasné, že počasie futbalu nič dobré priať nebude. Pod Tatrami lialo ako z krhly a ihrisko sa pohybovalo na hranici regulérnosti

" Bol to bazén. Lialo od rozcvičky. S futbalom to potom nemalo veľa spoločné," povedal Róbert Ujčík.

Popradčania začali stretnutie dobre. V 26. minúte otvoril skóre Bilas, čo dalo veľkú výhodu hosťom. „Na takomto teréne taktika padá. Nie je to o tom, kto je lepší, ale kto vyhrá viac osobných súbojov,“ komentoval zápas Ujčík. Bol to práve popradský ofenzívny motor, ktorý 5 minút pred koncom pečatil víťazstvo favorita. „Gól vždy poteší, ale dôležitá je výhra a postup do ďalšieho kola. V pohári chceme ísť čo najďalej – popasovať sa aj s ligovými mužstvami. Dúfame, že žreb bude pre nás priaznivý,“ dodal strelec druhého gólu.

Veľké futbalové reči a hodnotenia jednotlivých výkonov sa neprejavili ani u trénera FK Poprad Pavla Mlynára, ktorý priviedol svojich zverencov do tretieho kola. „Nebolo to ľahké. Na takomto teréne sa nedalo poriadne kombinovať. Museli sme do zjednodušiť. Museli sme byť koncentrovaní 90 minút, aby nám niečo vzadu neprekĺzlo. Zápas chlapci odmakali. Niekedy to bolo viac vodné pólo ako futbal. Výsledok sme splnili, chlapci išli na 100 %, za čo im ďakujem, ako aj divákom z Popradu, ktorí sem merali cestu,“hodnotil tréner Popradu Pavol Mlynár.

VSE FK Svit – FK Poprad 0:2
góly: 26. Bilas, 85. Ujčík, rozhodoval Igor Kozák, ŽK: 84. Janigloš – 25. Poliaček, 76. Gruca, diváci: 300.
Zostavy:
FK Svit: Patrik Rušin (79. Pemčák) – Compeľ, Janigloš, Mário Tropp, Stanislav, Chyba, Adrián Tropp, Monka, Hazrolli, Zelko, Jambor
FK Poprad: Huszárik – Hatok, Palša, Peciar, Kica, Gruca, Jozef Tropp, Poliaček, Bilas (65. Lukáč), Kurák (61. Maťaš), Alekou (46. Ujčík)

Výsledky 2. kola nájdete na futbalnet.sk

PREČÍTAJTE SI AJ: Popradský druholigista začal sezónu remízou: Chcel tri body, získal jeden

FK Svit - FK Poprad 0:2
48
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM