Monika Gécziová Rôzne

Smutný Tomiho príbeh: Po odchode pána do domova dôchodcov ostal v byte sám

Maltezáčik Tomi je krásny deväťročný psík, ktorý stratil svojho pána a teraz túži po tom, aby sa naňho usmialo šťastie a našiel si nový domov.

Ilustračný obrázok k článku Smutný Tomiho príbeh: Po odchode pána do domova dôchodcov ostal v byte sám
5
Galéria
Zdroj: OZ Cesta za domovom

Tomiho smutný príbeh začal po tom, ako po deviatich rokoch stratil pána, ktorý musel odísť do domova dôchodcov. Štyri dni bol dokonca sám v byte, kde vykonával aj potrebu.

„Tomino si musí zvykať na nový život, ale veríme, že sa na neho ešte usmeje šťastie. Je to veľmi zlatý psík a nesmierne maznavý. Zo začiatku je k ľuďom nedôverčivý, musíte si ho získať, aby bol váš kamarát,“ vysvetľuje Lenka Zolnierčiková z OZ Cesta za domovom s tým, že potom sa už tento krásny snehobiely psík od vás nepohne ani na krok.

Tomi má približne 40 centimetrov, je očkovaný, čipovaný aj kastrovaný. Nakoľko je na seba citlivý, nie je vhodný k malým deťom. Ideálny by bol ako jediný psík v rodine, prípadne by mohol ísť ku kľudnej fenočke.

„Ako každý „chceltobyťmal­tezák“, aj uňho sa prejavila nesprávna výchova a preto má svoje muchy typické pre tieto psíky, ako napríklad uštekanosť na iné psy, manipulácia a pod.,“ vymenúva drobné Tomiho nedostatky Lenka, ale zároveň dodáva, že nie sú ničím komplikovaným, čo by sa pri správnom vedení nového majiteľa nedalo zvládnuť. „Potrebuje len výchovu. A dostať druhú šancu na život,“ uzatvára predsedníčka OZ a zároveň prevádzkovateľka útulku vo Švábovciach, kde Tomi čaká na nový domov.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM