Monika Vengrínová Rôzne

Sneh v Tatrách si ľudia užívajú všelijako: Jazda za skútrom aj bláznenie vďaka atrakcii skifox!

Okrem lyžovačky ponúka Tatranská Lomnica a Hrebienok i ďalšie možnosti zimných radovánok. V najmenších veľhorách sveta si tak môžete vychutnať i sánkovačku z Hrebienka, jazdu v prívese za skútrom či skifox.

Ilustračný obrázok k článku Sneh v Tatrách si ľudia užívajú všelijako: Jazda za skútrom aj bláznenie vďaka atrakcii skifox!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Dráha na sánkovanie na Hrebienku dlhá 2,5 kilometra je sprístupnená denne od 8.30 do 17.00 hodiny. Od utorka 6. januára sa bude dať trikrát do týždňa sánkovať aj vo večerných hodinách pod umelým osvetlením. Na dráhe je momentálne asi desaťcentimetrová vrstva snehu.

„Základ na sánkovanie je dobrý, predpokladáme, že by mohla sánkovačka na Hrebienku vydržať dlhšie ako vlani, keď sa sánkovalo len pár dní. Minulý rok sa začalo sánkovať až koncom januára, teraz nám príroda priala o čosi viac a vďaka sneženiu v posledných dňoch tak prevádzkujeme sánkovanie skôr,“ uviedla Zuzana Fabianová z Tatry mountain resorts.

Okrem denného sánkovania bude každý utorok, piatok a sobotu k dispozícii aj nočné sánkovanie, a to od 19.00 do 21.00 hodiny. K dispozícii je aj požičovňa saní pri údolnej stanici lanovky.

V Tatranskej Lomnici je pre tých, ktorí sa nevedia lyžovať, v ponuke aj snežná atrakcia, tzv. skifox, po dvojkilometrovej nočnej zjazdovke. Ide o spojenie lyží a sánok, pričom na vykonávanie tohto športu sa používa nástroj zložený z karvingovej lyže, ktorá vyzerá ako stolička a na nohách má dve malé lyže, ktoré slúžia na brzdenie. Taktiež môže človek jazdiaci na skifoxe koordinovať svoju rýchlosť a pomocou svojej váhy určovať smer. „Turisti si však môžu v stredisku v Tatranskej Lomnici užiť aj jazdu v prívese za skútrom,“ uzavrela Fabianová.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM