Peter Handzuš Rôzne

Sneženie a vietor komplikuje dopravu pod Tatrami

V dôsledku sneženia a vetra sa začína situácia na cestách v okolí Vysokých Tatier komplikovať. Polícia upozorňuje vodičov, že v dôsledku hustého sneženia a vetra je v celom okrese Stará Ľubovňa na cestách znížená viditeľnosť a znižuje sa aj zjazdnosť

V dôsledku sneženia a vetra sa začína situácia na cestách v okolí Vysokých Tatier komplikovať. Polícia upozorňuje vodičov, že v dôsledku hustého sneženia a vetra je v celom okrese Stará Ľubovňa na cestách znížená viditeľnosť a znižuje sa aj zjazdnosť ciest.

Pre rovnaké problémy je už neprejazdný aj horský priechod Vernár, ktorý je uzatvorený v oboch smeroch až do odvolania. TASR o tom informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Polícia tiež upozorňuje vodičov, že na diaľnici D1 v úseku Jánovce – Važec sa na vozovke nachádza súvislá vrstva snehu. V oblasti naďalej husto sneží, preto žiada vodičov, aby prispôsobili jazdu poveternostným podmienkam a pri prejazde týmto úsekom zvýšili opatrnosť.

Problémy na cestách sú však v celom Prešovskom kraji. Sneží v okolí Popradu, Prešova, Svidníka, ale aj v okresoch Medzilaborce, Bardejov a Humenné. V teréne je podľa dispečera Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáša Laža momentálne viac ako 50 sypačov. V súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou na cestách dnes došlo na viacerých miestach aj k dopravným nehodám, pri ktorých zasahovali hasiči.

Zdroj: TASR

aktualizované

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM