Martin Sýkora Rôzne

Spišský hrad zatvorí svoje brány: Za históriou sa oplatí ísť do Levoče

Jedna z turisticky najnavštevovanejších pamiatok na východnom Slovensku - Spišský hrad, nebude pre verejnosť otvorený dlho. Zatvorí sa v nedeľu 13. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Spišský hrad zatvorí svoje brány: Za históriou sa oplatí ísť do Levoče
Zdroj: TASR

Hrad spravuje SNM – Spišské múzeum v Levoči. Návštevnícky frekventovaná pamiatka bude otvorená pre verejnosť ešte niekoľko dní.

„Pre návštevníkov je možný vstup do areálu hradu bez múzejných expozícií. V prípade nepriaznivých poveternostných podmienok bude hrad zatvorený,“ informovala Dáša Uharčeková Pavúková zo SNM – Spišské múzeum v Levoči. Otváracie hodiny sú od 10:00 do 16:00 hod., pričom posledný vstup je o 15:00 hod. Počas zimných mesiacov až do jari bude hrad pre verejnosť neprístupný. Na pár dní ho otvoria opäť počas vianočných a veľkonočných sviatkov.

Najväčšou novinkou, ktorú tento rok mohli využívať návštevníci hradu, sa stala mobilná aplikácia Spišský hrad. Ide o sprievodcu hradom v piatich svetových jazykoch. Spišský hrad svojou rozľahlosťou patrí do prvej desiatky najväčších hradov na svete. V roku 1993 bol zapísaný do zoznamu UNESCO.

Uharčeková Pavúková zároveň informovala aj o otváracích hodinách v Historickej radnici, Dome Majstra Pavla a vo výstavných sieňach v Levoči. „Návštevníci si v priestoroch výstavnej siene na Námestí Majstra Pavla v Levoči môžu pozrieť výstavu Farebný svet Martina Benku a v historickej radnici zas výstavu Hommage to Martin Martinček,“ uzavrela.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM