Monika Vengrínová Iné športy

Športová olympiáda základných škôl sa skončila. Žiaci súťažili i v bowlingu

Dnes, keď deti venujú väčšinu svojho voľného času internetu a televízii, je ich vzťah k športu stále vlažnejší. I preto mesto Poprad už po osemnástykrát usporiadalo športovú olympiádu pre deti a mládež z popradských škôl. Jednou zo športových disciplín bol i stále populárnejší bowling.

Ilustračný obrázok k článku Športová olympiáda základných škôl sa skončila. Žiaci súťažili i v bowlingu
Foto: Monika Vengrínová

V ňom si sily zmerali žiaci dvanástich základných škôl z Popradu, vrátane Veľkej a Matejoviec. „Družstvá boli trojčlenné a boli rozdelené do dvoch skupín po šesť. V každej skupine odohrali družstvá vzájomné zápasy systémom každý s každým. Za víťazstvo sa počítali 2 body, za remízu 1 bod a za prehru 0 bodov,“ vysvetlil pravidlá Igor Lendácky, predseda BK Citybowling Poprad, organizátora súťaže.

V prvej skupine zvíťazilo družstvo ZŠ s MŠ Poprad – Matejovce, ako druhé skončilo družstvo spoluorganizá­torskej ZŠ s MŠ na Francisciho ulici. V druhej skupine zvíťazilo družstvo ZŠ na Ulici Fraňa Kráľa z Popradu – Veľkej, na druhom mieste sa umiestnilo družstvo ZŠ s MŠ na Dostojevského u­lici.

„Vo finále sa stretli víťazné družstvá zo skupín v boji o prvé miesto a družstvá z druhých miest bojovali medzi sebou o tretie miesto v celkovom poradí,“ hovorí Lendácky.

Celkovým víťazom sa stalo družstvo školy z Popradu – Matejoviec, druhé miesto obsadilo družstvo zo ZŠ na Ul. Fraňa Kráľa a na treťom mieste skončilo družstvo zo ZŠ s MŠ na Francisciho ul. Nepopulárne štvrté miesto nakoniec zostalo družstvu zo ZŠ s MŠ na Dostojevského u­lici.

Zároveň bola vyhodnotená súťaž jednotlivcov, v ktorej prvé miesto získala s priemerom 145 bodov Kristína Koseková z družstva ZŠ s MŠ na Francisciho ul., na druhom mieste skončil s priemerom 135,6 bodov Tomáš Handl z družstva ZŠ s MŠ Poprad – Matejovce a na treťom mieste s priemerom 131,8 bodov sa umiestnil Adam Puchmelter zo ZŠ s MŠ na Francisciho ulici.

„Najvyšší náhod –164 bodov – dosiahli hneď dvaja hráči, a to Kristína Koseková z družstva ZŠ na Ul. Fraňa Kráľa Poprad – Veľká a Marek Kalakaj z družstva ZŠ s MŠ Poprad – Matejovce,“ uzatvára predseda BK Citybowling.

Športová olympiáda základných škôl skončila. Žiaci súťažili i v bowlingu
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM