Simona Ivančáková Rôzne

Správa TANAP-u nezabúda ani na školy: Besedy a aj otvorenie učebne, aká u nás nemá obdobu

Prednášky, besedy, pomoc pri organizovaní rôznych festivalov či sprístupnenie pozoruhodnej učebne na jednej z popradských škôl. To je len krátky sumár toho, čo počas roka roka 2015 zorganizovala Správa TANAP-u.

Ilustračný obrázok k článku Správa TANAP-u nezabúda ani na školy: Besedy a aj otvorenie učebne, aká u nás nemá obdobu
Zdroj: TASR

Správa Tatranského národného parku v Tatranskej Štrbe prostredníctvom svojich pracovníkov každoročne navštevuje žiakov všetkých vekových skupín, od materských škôl až po vysoké školy. V roku 2015 zrealizovala desiatky prednášok pre tisícky návštevníkov.

Podieľajú sa aj na tvorbe festivalov

Pripravuje besedy v školských kluboch, školách prírody, letných táboroch či domovoch dôchodcov a sociálnych služieb a pri príležitosti rôznych festivalov, ako napríklad festival Dúbrava, Hory a mesto, Festival horských filmov, Ekotopfilm a pod. „Zároveň sa prezentujeme aj na konferenciách, návštevách v infocentre v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline a podobne,“ uviedol riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko.

V rámci významných svetových dní v roku v rezorte ministerstva životného prostredia pripravujú ochranári besedy pre žiakov i verejnosť v podtatranskej oblasti i na Liptove. Na ochranársku tematiku každým rokom ponúkajú tisíckam poslucháčov zaujímavé besedy, ktorým sa venujú pracovníci Správy TANAP-u, mnohokrát na úkor svojho voľného času.

Sprístupnili enviromentálnu učebňu

„V tomto roku Správa TANAP-u v Tatranskej Štrbe pripravila viac ako 200 besied s celkovým počtom poslucháčov, ktorí prevýšili hranicu 10 200. V septembri sme v spolupráci so Základnou a materskou školou na Dostojevského ulici v Poprade sprístupnili žiakom a verejnosti novú environmentálnu učebňu, ktorá je jediná svojho druhu na Slovensku,“ upozornil Majko. Autorkou učebne je Martina Proháczková, ktorá počas troch mesiacov privítala v týchto priestoroch viac ako 1200 žiakov a pedagógov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

„Veríme, že práca pracovníkov Správy Tatranského národného parku v rámci environmentálnej výchovy bude i v budúcnosti osožná pre všetky vekové skupiny,“ uzavrel Majko.

Čítajte tiež:

Ochranári TANAP-u vystríhajú ľudí: Pyrotechniku u nás nepoužívajte, tohoto sú schopné výbuchy na území parku!

Združenie cestovného ruchu bilancuje: Aký bol rok 2015 vo Vysokých Tatrách?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM