Martin Sýkora Rôzne

Štart Godzone tour v Poprade: Nový level prilákal vyše 2800 ľudí

Dobrovoľníci z celého Slovenska sa rozhodli v pondelok 14. novembra venovať dobročinným aktivitám. Zavítali do škôl, na námestie aj do miestnych kostolov.

Ilustračný obrázok k článku Štart Godzone tour v Poprade: Nový level prilákal vyše 2800 ľudí
6
Galéria

Pre mladých a o mladých

Tím projektu Godzone otvoril v Poprade evanjelizačné turné s názvom Generácia KIOBK: Nový level. Program vytvorený z originálnej hudobnej, tanečnej a divadelnej produkcie, pretkávanej osobnými svedectvami a silným posolstvom evanjelia pripravili organizátori v rámci Týždňa cirkvi pre mládež, ktorý sa oficiálne začal v pondelok 14. novembra.

„Turné robíme hlavne pre mladých ľudí a tomu prispôsobujeme aj celý program. Zďaleka to ale nie je len o koncertoch. Počas turné prebiehajú napríklad aj výchovné programy na základných a stredných školách alebo evanjelizácie v mestách,“ priblížil turné Dávid Slavkovský z organizačné­ho tímu.

Pre žiakov si dobrovoľníci tento rok pripravili krátky výchovný program, s ktorými zavítali na 10 škôl v Poprade a okolí. Zúčastnilo sa na ňom viac ako 700 študentov, pozostával z predstavenia Godzone tour, svedectiev, jednoduchých aktivít a pozvania na večerný program v Poprad Aréne.

Mladí pomáhali v uliciach Popradu

Dobrovoľníci z rôznych kútov Slovenska pomáhali upravovať vonkajší terén na Cirkevnej spojenej škole v Poprade, čistili priestranstvá v okolí katedrály a kostola na sídlisku Juh. Každý deň turné bude zakončený evanjelizačným koncertom pre mladých, ktorý je úplne zadarmo. Nebolo tomu inak ani v Poprade, kam si to namierilo v podvečerných hodinách 2 863 ľudí.

Program koncertu je každý rok unikátny a vzniká z dlhodobej práce Godzone tímu. „Na celej produkcii sme pracovali niekoľko mesiacov a program sme vytvárali s hudobníkmi a kresťanskými kapelami z celého Slovenska. Tohto roku sa na pódiu predstavili kapely ESPÉ, Heartbeat, Godknows a Lámačské chvály, v hudobnom prevedení na novom leveli kreativity,“ prezradil Dávid Slavkovský.

Godzone tím v spolupráci s Radou pre mládež a univerzity Konferencie biskupov Slovenska, ktorá stojí za podujatím, pripravil pre mladých špeciálne prekvapenie. V prvý večer zverejnil oficiálnu skratku P18 a mesto najbližšieho Národného stretnutia mládeže, ktorým sa stal Prešov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM