Tlačové správy

Starý gympel otvorí dvere a ponúkne štyri cesty

Pýtať sa jedenásť či pätnásťročného dievčaťa alebo chlapca na to, čím to vlastne v živote chce byť, je asi vo väčšine prípadov podobné, ako pýtať sa niekoho v novembri, na aké jedlo bude mať chuť v polovici apríla.

Ilustračný obrázok k článku Starý gympel otvorí dvere a ponúkne štyri cesty
Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

Čas však práve v tomto období tlačí mládežníkov v spomínanom veku do rozhodnutia o svojej budúcnosti a s pribúdajúcim časom to bude čoraz nástojčivejšie. Aj to je jeden z dôvodov, prečo väčšina stredných škôl otvára svoje dvere tým, ktorí so svojím ďalším krokom váhajú.

V utorok 3. decembra 2019 sa DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ uskutoční aj v Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade. V posledných štyroch rokoch najžiadanejšia škola Prešovského samosprávneho kraja tým ponúka malú „chuťovku“ aktuálnym piatakom a deviatakom zo základných škôl, aby nazreli do jej kuchyne, kde sa varí zajtrajšok aktuálne -násťročných budúcich lekárov, právnikov, inžinierov, výskumníkov, manažérov, učiteľov, umelcov…

Vidieť všetko sa za predpoludnie nedá. Žiaci a učitelia „starého gympla“ preto pripravili návštevníkom štyri rôzne „cesty“ – prírodovednú, spoločenskovednú, technickú a umeleckú. Podľa záujmu sa potom návštevníci rozbehnú tou svojou – buď cez fyzikálne, chemické a biologické laboratóriá, alebo počítačové učebne, či triedy umenia a kultúry, prípadne spoločenskovedné učebne vybavené najnovšou dostupnou technikou…

Ste zvedaví, čo z popradského Gymnázia na Kukučínovej ulici robí jednu z najprogresív­nejšie sa vyvíjajúcich stredných škôl v rámci Slovenska? Chcete vedieť, ako moderne sa vyučuje v starom gympli? Zaujíma vás, ako to starogympláci robia, že majú takmer stopercentnú úspešnosť v prijímaní na vysokoškolské štúdium? Príďte v utorok 3. decembra 2019 k jeho dverám a vstúpte! Budú otvorené! Cesta k úspechu sa začína prihlásením na webovej stránke školy gpuk.edupage.org.

Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM