Tlačové správy

Starý gympel sa zapojil do #ErasmusDays 2019

V roku 2019 sa Slovensko prvýkrát zapojilo do medzinárodnej iniciatívy #ErasmusDays. Jej cieľom je prezentovať vzdelávací program pre učiteľov a žiakov Erasmus+, poukázať na jeho rozmanitosť, predstaviť jeho výsledky a priblížiť jeho dopad v oblasti vzdelávania.

Ilustračný obrázok k článku Starý gympel sa zapojil do #ErasmusDays 2019
3
Galéria
Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

Do iniciatívy sa zapojilo aj popradské Gymnázium na Kukučínovej ulici, ktoré v projekte funguje už niekoľko rokov. V „starom gympli“ pred pár dňami zorganizovali in­formačné pracovné stretnutie pod názvom Pridaj sa k nám v programe Erasmus+!.

Žiaci na ňom prezentovali svoje skúsenosti z už zrealizovaných vý­menných pobytov v rámci projektu Učenie sa a učenie bez hraníc v partnerských školách v Litve a Dánsku.

Učitelia, ktorí absolvovali vzdelávacie mobility jednotlivcov v Taliansku a Španielsku vďaka projektu Vzdelávanie – kľúč k našej budúcnosti, zase informovali o svojich skúsenostiach z hospitácií v zahraničných školách. Projekty sú spolufinancované z programu Erasmus+ Európskej únie.

Na spoločnom podujatí boli prezentované skúsenosti z prebiehajúcich úspešne realizovaných projektov. Zároveň pre nových potenciálnych adeptov propagovali možnosti tohto celoeurópskeho programu. Celkovo je do programu Erasmus+ zapojených už vyše 10 miliónov Európanov z 39 krajín. A „starogympláci“ na mape zapojených vzdelávacích inštitúcií už hrajú významnú rolu. 

Popradský starý gympel zorganizoval #ErasmusDays 2019
3
Galéria
Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Gymnázium Kukučínova Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM