Martin Sýkora Rôzne

Ste pripravený na čítanie? Prichádza Týždeň slovenských knižníc

Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa začína v pondelok 13. marca a potrvá do 19. marca. Pod Tatrami sa aj preto môžete so svojimi obľúbenými autormi stretnúť osobne.

Ilustračný obrázok k článku Ste pripravený na čítanie? Prichádza Týždeň slovenských knižníc
Zdroj: TASR

V priestoroch Podtatranskej knižnice v Poprade pripravili viacero besied a prednášok so spisovateľmi, ale i workshopov a literárno-hudobných pásiem. O programe informovala Monika Naštická z úseku knižničných a informačných služieb Podtatranskej knižnice v Poprade.

Bohatý program nielen o knihách

Program začne v pondelok 13. marca o 16:00 hod. besedou so spisovateľkou Máriou Hamzovou. V utorok 14. marca sú naplánované dve besedy so spisovateľkou Zuzkou Šulajovou. Od 10:00 hod. sa uskutoční seminár s redaktorom TASR Jánom Lašákom, ktorý sa bude zaoberať prípravou školských novín. V oddelení umenia v mestskej časti Spišská Sobota sa v popoludňajších hodinách uskutoční maľovanie na tému zdravá výživa s Klubom popradských výtvarníkov a utorkový program zavŕši literárny večer k najnovšej zbierke Vlada Vaľka a Mariána Čižmárika Pomalé svetlo vĺn v spojení s hudobným vystúpením.

V stredu 15. marca svoj príbeh školákom budú rozprávať osobnosti spoločenského života počas podujatia Živé knihy. O 14:00 hod. budú podľa slov Naštickej ocenení čitatelia s najvyšším počtom vypožičaných kníh. Na pobočke Juh 1 sa v tom istom čase uskutoční literárno-hudobné pásmo o najslávnejších skladateľoch.

Tvorivé dielne a odpustené upomienky

Vo štvrtok 16. marca sa uskutoční celoslovenský seminár pre školských knihovníkov. „Zameraný bude na vedenie povinných odborných evidencií školskej knižnice a na elektronizáciu školských knižníc,“ priblížila Naštická. Pobočka na Juhu pripravila tvorivé dielne na motívy rozprávok Pavla Dobšinského. Vernisáž s názvom Salón popradských výtvarníkov osem 2017 je naplánovaná na piatok 17. marca v priestoroch oddelenia umenia v Spišskej Sobote o 17:00 hod.

Počas Týždňa slovenských knižníc na všetkých pobočkách Podtatranskej knižnice v Poprade môžu čitatelia bezplatne vrátiť upomínané knihy. Podľa slov Naštickej budú odpustené i poplatky za upomienky. Prebiehať bude i bezplatná registrácia nových čitateľov a preregistrácia členov bez platného členstva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM