Monika Gécziová Rôzne

Stovky Popradčanov oslávili Deň matiek prejdením míle: Nechýbal pestrý program

Najväčšie podujatie konané každý rok pri príležitosti osláv Dňa matiek prilákalo na popradské námestie stovky ľudí. Okrem programu plného hudby, tanca a zábavy, prítomní rovnako, ako v ďalších slovenských mestách, prešli symbolickú míľu pre mamu.

Video: Monika Gécziová / Zdroj: Dnes24.sk

Únia materských centier každoročne, už 15 rokov, organizuje podujatie venované všetkým maminám Míľa pre mamu. Posolstvom tejto celoslovenskej kampane je na jeden deň v roku povýšiť materstvo na najvyššiu hodnotu v spoločnosti a osláviť ho.

Tento rok sa do tejto krásnej akcie zapojilo viac ako 25 tisíc ľudí z celého Slovenska. Míľu pre mamu aj priamo v Poprade prešlo 896 ľudí. Pásku v sprievode svoje dcéry a manželky prestrihol primátor mesta Anton Danko, ktorý so štatutárkou Materského centra Bambino, ako organizátorom tejto akcie v Poprade, odštartoval symbolickú jednu míľu. „Mesto je otvorené rodinám a je jeho povinnosťou ich podporovať. Prišiel som vzdať hold všetkým mamám, pretože slovo mama je to najkrajšie a najvzácnejšie na svete,“ povedal primátor.

Míľa pre mamu sa v našom meste niesla tiež v znamení hudby, tanca a dobrej nálady. V programe sa predstavila cimbalovka Popradčan, Romano Asaben, Zbyňo Džadoň, balerínky a balerínčatá z Fly studia Poprad, Súkromná materská škola Centra pre rodinu, Spojená škola na Partizánskej, DFS Venček Poprad, Capoiera Oxumare Poprad, Tanečný súbor Arabeska, 3AL Bike trial club Poprad i tanečný súbor Bow. V sprievodnom programe deti zabavili dievčatá od Dorotky z Fidorkova, tvorivé dielničky, maľovanie na tvár či rôzne súťaže. Programom sprevádzal obľúbený Hoki.

Míľa pre mamu opäť s veľkým úspechom aj v Poprade
65
Galéria
Foto: Monika Gécziová
Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM