Kultúra

Užite si v Poprade noc plnú literatúry: Zo skvelých kníh budú čítať skvelí herci

Skvelé knihy, slovenskí herci, hudobní hostia, tombola, súťaže o knihy... Aj taká bude Noc literatúry v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Užite si v Poprade noc plnú literatúry: Zo skvelých kníh budú čítať skvelí herci
Zdroj: TASR

Aj tento rok sa fanúšikovia dobrých kníh môžu tešiť na zaujímavú akciu Noc literatúry. Tá sa uskutoční 22. mája so začiatkom o 17:30 v Artklube Tatranskej galérie a zároveň v hoteli Satel.

„Zo skvelých kníh budú čítať skvelí herci. V Artklube bude Michal Novák čítať z knihy Priemerný index šťastia od Davida Machada a Richard Stanke z knihy Magor a jeho doba od Mareka Švehlu,“ pozývajú organizátori s tým, že v Kongresovej sále hotela Satel bude Ľuboš Kostelný čítať z knihy Ruzká klazika od Daniela Majlinga a Dušan Kubáň z knihy Program dňa od Erica Vuillarda.

Od 18:10 do 18:20 bude nasledovať presun ľudí medzi stanoviskami Artklubu a hotela Satel a o 18:30 začne ďalšie kolo čítaní tých istých úryvkov na oboch stanoviskách. Okrem literatúry sa návštevníci môžu tešiť aj na hudobných hostí, a to Luciu Barilovú a Lauru Máriu Kollegovú. Programom budú sprevádzať členovia Popradského literárneho klubu.

„Pre všetkých návštevníkov bude tiež pripravená lákavá tombola a súťažné otázky, vďaka ktorým budú môcť vyhrať knižné ceny. Tými budú najmä knihy predstavené práve počas Noci literatúry,“ dodávajú organizátori. Vstup na akciu je voľný a rezervácia miest možná na adrese info@pplitklub.sk.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM