Peter Handzuš Správy

Štrajk učiteľov v Poprade: Ako sa to dotkne vašich detí?

V meste Poprad sa podľa isu.sk do ostrého štrajku zapojili učitelia z troch základných škôl a jednej základnej umeleckej školy. Zisťovali sme, aká je tam aktuálna situácia s vyučovaním.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov v Poprade:  Ako sa to dotkne vašich detí?
Zdroj: TASR

Štrajk učiteľov sa v Poprade týka Základnej umeleckej školy na Štefánikovej ulici, Základnej školy na ulici Fraňa Kráľa vo Veľkej, Základnej školy na Francisciho ulici a Spojenej školy na ulici Letná.

Škola na Francisciho ulici funguje podľa zástupcu riaditeľa Miloša Angeloviča počas štrajku v normálnom režime, do štrajku sa zapojila len jedna pani učiteľka a nijako to neovplyvnilo riadny chod školy.

V Základnej škole vo Veľkej do štrajku vstúpilo dvanásť učiteľov z celkového počtu dvadsaťtri. Bez obmedzenia funguje školský klub a podľa rozvrhu sa učí na prvom stupni. Učia sa aj piataci, šiestaci a siedmaci. Tridsaťpäť žiakov zo siedmeho a ôsmeho ročníka je s učiteľmi na lyžiarskom výcviku. „Akurát pre druhú časť ôsmakov a jednu deviatu triedu som na dnešný deň musel dať z organizačných dôvodov voľno. Teda jedna deviata trieda a časť ôsmakov je doma, ostatné vyučovanie ide podľa plánu,“ uviedol pre Poprad 24 riaditeľ Základnej školy na ulici Fraňa Kráľa vo Veľkej Richard Bekess.

V Spojenej škole na Letnej ulici sa dnes neštrajkuje, ale ako uviedla riaditeľka školy Viera Grohová: „Učitelia vstupujú do obmedzeného štvordňového štrajku od utorka a škola tak bude fungovať v obmedzenom režime.“ Škola má sedemdesiatšesť zamestnancov a do štrajku ich vstupuje štyridsaťsedem. Učitelia podľa slov riaditeľlky získali takmer stopercentnú podporu rodičov.

Do štrajku vstúpili 25. januára aj učitelia Základnej umeleckej školy v Poprade. Podľa webovej stránky školy sa do štrajku zapojilo šestnásť učiteľov. „Vyučovanie v tento deň nebude vo výtvarnom odbore vrátane elokovaných pracovísk, v predmete hudobná náuka (od 2. ročníka vyššie), v predmete ľudový tanec a v niektorých triedach hudobného odboru. Odporúčame vám pre viac informácií skontaktovať sa s učiteľmi telefonicky,“ informuje web Základnej umeleckej školy na Štefánikovej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM