Jakub Forgács Správy

Štrajk učiteľov v Poprade: Mesto prezradilo aktualitu a aj to, k čomu vyzvalo riaditeľov škôl

Nové správy o štrajku učiteľov v našom meste! Popradská radnica zverejnila zaujímavé aktuálne informácie. A tu sú aj ďalšie podrobnosti...

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov v Poprade: Mesto prezradilo aktualitu a aj to, k čomu vyzvalo riaditeľov škôl
Zdroj: TASR

V súvislosti s celoslovenským štrajkom učiteľov popradská samospráva informovala obyvateľov, že podľa dostupných informácií sa školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad do štrajku aktuálne zapájajú v takomto rozsahu:

  1. ZŠ Francisciho – 1 učiteľ
  2. ZŠ F.Kráľa – 12 učiteľov
  3. Spojená škola Letná – 47 učiteľov /UT-STR 26.-27.1.2016/, od ŠTV 28.1. do PIA 29.1. – 35 učiteľov
  4. ZUŠ Štefánikova – 7 učiteľov
  5. ZŠ Dostojevského – 28.-29.1.2016 – 49 učiteľov

„Mesto Poprad vyzvalo riaditeľov škôl, aby v prípade zapojenia sa do štrajku v maximálnej možnej miere minimalizovali dopad na žiakov a rodičov. Spojená škola na Letnej ulici zabezpečí pre deti rodičov, ktorí nemajú možnosť iného umiestenia ratolestí, náhradný program v priestoroch školy,“ uviedol Marián Galajda, komunikačný manažér Mesta Poprad.

„V prípade ZŠ s MŠ Dostojevského bude škola uzatvorená z organizačných dôvodov a riaditeľ školy poskytol žiakom na tieto dva dni riaditeľské voľno,“ pokračoval Galajda so slovami, že do štrajku sa v tejto škole zapojilo 49 zamestnancov z 56.

Čítajte tiež:

Učitelia Spojenej školy na Letnej zotrvávajú v štrajku. Vieme, kedy opäť začnú učiť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM